Op zoek naar een recept van een pasta die makkelijk en mega lekker is? Deze romige pasta is gevuld met champignons, gerookte kip & doperwten. Binnen 20 minuten op tafel.
Romige pasta met champignons & doperwten.
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 250 gram champignons
- 1 stuk gerookte kipfilet
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl italiaanse kruiden
- 1 groente bouillonblokje
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 75 gram parmezaanse kaas
- 125 ml kookroom
- boter
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn en snijd de gerookte kip in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd dit in plakjes.
- Verwarm wat boter in een koekenpan en bak hier de ui, knoflook en de kip in. Zodra de ui glazig is haal je het eruit en zet je opzij.
- Verwarm de doperwten met wat water in de magnetron of steelpannetje. (500 Watt 5 minuten) Let op, elk magnetron verhit anders.
- Verwarm in de koekenpan een klontje boter en bak de champignons bruin aan. Voeg daarna de kip met de ui toe en schenk de kookroom erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.
- Giet de doperwten af en roer dit door de saus heen. Roer de kaas door de saus.
- Giet de spaghetti af en roer dit door de saus heen.
- Voeg nog eventueel wat zout en peper toe, strooi wat italiaanse kruiden over de pasta en klaar. Serveer het gelijk.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle