Deze woknoedels zijn super smaakvol en bereid met kip, knoflook en ketjap manis. Het is eigenlijk zo’n eenvoudig en simpel recept dat het gewoon niet kan mislukken!
Woknoedels met kip.
Ingrediënten
- 150 gram kant-en-klare woknoedels van Conimex
- 1 ui, gesneden in halve ringen
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kipfilet, in dunne reepjes gesneden
- ½ tl 5 spices poeder
- 1 el honing
- 2 cm gember, geraspt
- 2 el sojasaus
- 5 el ketjap manis
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- sesamzaadjes en lente-uitjes voor garnering (optioneel)
Instructies
- Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden kipfilet toe en bak tot het gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg eventueel nog wat olijfolie toe aan de wokpan. Bak de ui, prei en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de gember en 5 spices poeder toe, roer goed door de groenten.
- Voeg de gebakken kip weer toe aan de wokpan.
- Meng in een kom de honing, sojasaus en ketjap Manis. Voeg dit toe aan de wok en roer goed door.
- Voeg de gekookte woknoedels toe aan de pan en meng alles goed, zodat de noedels goed bedekt zijn met de saus.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Garneer met sesamzaadjes en lente-uitjes.
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Wij vonden de 5 spices kruiden ook niet lekker erbij, ipv daarvan doe ik scheutje sesamolie erbij. En dan afmaken met met geroosterde sesamzaadjes. Dan is het erg lekker! Maken dit recept regelmatig!
Ik weet niet of het aan mij lag, maar er was een veel te sterke anijs smaak. Wij vonden het met zijn drieeen daardoor niet lekker. Zonder die 5 spices mix was het vast een goed recept