Snelle pompoensoep.

Ik had nog een half pompoen over. Hiervan kan je natuurlijk een heerlijke snelle soep voor 2 personen maken. Bekijk alle soep recepten hier!

Snelle pompoensoep.

Ik had nog een half pompoen over. Hiervan kan je natuurlijk een heerlijke snelle soep voor 2 personen maken. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ pompoen
  • ½ groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml water
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf peterselie
  • olijfolie
  • eventueel zonnebloempitjes voor garnering

Instructies
 

  • Schil en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de pompoen blokjes toe en bak dit voor 5 minuten al roerend mee.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. kook de soep voor 15 minuten op laag vuur.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng het op smaak met wat peper en zout. Garneer met wat peterselie en zonnebloempitten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord herfst recepten, pompoen, pompoensoep, soep recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk