Ik ben gek op soep! En als het ook nog eens een soep is dat snel klaar is dan ben ik helemaal gelukkig! Hier een recept voor een heerlijke en snelle groentesoep met verse groenten, gehaktballetjes en vermicelli. Lekker, makkelijk én gezond.


Snelle groentesoep met gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 1 pot Maggi Basis voor soep groentesoep
- 1½ liter water
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram fijne soepgroenten (kant-en-klaar)
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram vermicelli
- zout en peper
Instructies
- Breng de inhoud van de pot maggi met 1½ liter water aan de kook.
- Doe het gehakt in een kom en meng het met twee geperste knoflookteentjes, snuf zout en peper. Vorm kleine gehaktballetjes van het gehakt. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat alles nog eens 5-10 minuten zachtjes koken.
- Pers 1 teentje knoflook boven de pan uit en voeg de fijne soepgroenten toe aan de pan.
- Laat de soep ongeveer 10 minuten koken tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Voeg de vermicelli toe aan de soep en laat nog eens 5-7 minuten koken, of volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat de vermicelli gaar is.
- Serveer de groentesoep warm, eventueel met een stukje knapperig brood erbij.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Ja, even een extra smaakje aan je balletjes en soep
Zo doe ik het ook altijd(maar dan zonder knoflook) supersnel een pan soep. Volgende keer zal ik er ook eens knoflook indoen.