Zoete aardappelstamppot met snijbonen en zoete pittige gehaktballetjes.

Een zoete aardappelsalade met zoete pittige gehaktballetjes met een jus van ui.

Zoete aardappelstamppot met snijbonen, Kees en gehaktballetjes.

Een zoete aardappelsalade met kaas en met heerlijke zoete, pittige gehaktballetjes met een jus van ui.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram snijbonen
  • 500 kilo zoete aardappelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram half om half gehakt
  • ½ zakje Gehaktkruiden uitjes (Verstegen )
  • scheutje ketjap manis
  • ½ el mosterd
  • ½ el paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 30 ml kookroom
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een bouillonblokje in 10 minuten gaar.
  • Kook ook de snijbonen in een pan met water in 10 minuten gaar.
  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden en draai hier kleine balletjes van.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes 2 minuten aan. Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen. Vervolgens voeg je de paprikakruiden en chilipoeder toe en meng alles goed samen. 
  • Laat alles mooi bakken voor 5 min. Voeg daarna de ketjap manis en mosterd toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
  • Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
  • Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Schep voorzichtig de snijbonen door de zoete aardappelpuree en garneer met de saus en balletjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot, zoete aardappelen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk