Een zoete aardappelstamppot met zoete pittige gehaktballetjes met een jus van ui.
Zoete aardappelstamppot met snijbonen, Kees en gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen
- 500 kilo zoete aardappelen
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 350 gram half om half gehakt
- ½ zakje Gehaktkruiden uitjes (Verstegen )
- scheutje ketjap manis
- ½ el mosterd
- ½ el paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 30 ml kookroom
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een bouillonblokje in 10 minuten gaar.
- Kook ook de snijbonen in een pan met water in 10 minuten gaar.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden en draai hier kleine balletjes van.
- Pel en snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes 2 minuten aan. Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen. Vervolgens voeg je de paprikakruiden en chilipoeder toe en meng alles goed samen.
- Laat alles mooi bakken voor 5 min. Voeg daarna de ketjap manis en mosterd toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
- Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
- Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Schep voorzichtig de snijbonen door de zoete aardappelpuree en garneer met de saus en balletjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Aangepast! Daar klopte helemaal niets van! hahaha Bedankt voor de tip
Hoi Danielle,
Ik ben het recept zoete aardappel met sperziebonen en gehaktballetjes aan het maken, maar snap iets niet.
Eerst staat er zoete aardappel stamppot met sperziebonen, en even later zoete aardappelsalade met kaas. Dit kom ik in het recept niet tegen, is dat weer een ander recept misschien ?