GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP MET Pulled chicken.

Comfort food op z’n best! Geroosterde paprika’s, tomaten en pulled chicken. Makkelijk, snel en superlekker. Extra tip: lekker met een stokbroodje om in te dopen! 

GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP MET Pulled chicken.

Comfort food op z’n best! Geroosterde paprika’s, tomaten en pulled chicken. Makkelijk, snel en superlekker. Extra tip: lekker met een stokbroodje om in te dopen! 
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 3 rode puntpaprika's
  • 4 grote romatomaten
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • olijfolie
  • snuf tijm
  • snuf oregano
  • snuf paprikapoeder
  • zout en peper
  • ½ tl sambal oelek (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika's en tomaten in grove stukken. Pel de ui en snijd deze in parten. Pel de knoflooktenen en laat ze heel.
  • Leg alles op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper.
  • Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en licht geblakerd aan de randen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten iets afkoelen.
  • Kook ondertussen de kipfilet in ca 15 minuten gaar in een pan met water.
  • Verhit een beetje olijfolie in de soeppan en bak de tomatenpuree even aan.
  • Doe de geroosterde groenten in de soeppan. Voeg het water en bouillonblokje toe.
  • Pureer tot een gladde soep.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de kip uit het water en pluk deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg de helft van de kip toe aan de soep. 
  • Schep de soep in kommen en verdeel de overige pulled chicken eroverheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord puntpaprika tomatensoep, soeprecepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39