Comfort food op z’n best! Geroosterde paprika’s, tomaten en pulled chicken. Makkelijk, snel en superlekker. Extra tip: lekker met een stokbroodje om in te dopen!


GEROOSTERDE PAPRIKA-TOMATENSOEP MET Pulled chicken.
Ingrediënten
- 3 rode puntpaprika's
- 4 grote romatomaten
- 1 kipfilet
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- snuf tijm
- snuf oregano
- snuf paprikapoeder
- zout en peper
- ½ tl sambal oelek (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika's en tomaten in grove stukken. Pel de ui en snijd deze in parten. Pel de knoflooktenen en laat ze heel.
- Leg alles op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper.
- Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en licht geblakerd aan de randen.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten iets afkoelen.
- Kook ondertussen de kipfilet in ca 15 minuten gaar in een pan met water.
- Verhit een beetje olijfolie in de soeppan en bak de tomatenpuree even aan.
- Doe de geroosterde groenten in de soeppan. Voeg het water en bouillonblokje toe.
- Pureer tot een gladde soep.
- Breng de soep weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de kip uit het water en pluk deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg de helft van de kip toe aan de soep.
- Schep de soep in kommen en verdeel de overige pulled chicken eroverheen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
