Een heerlijk gerecht voor elke dag! Romige kip kerrie met knapperige broccoli en rijst. Snel, eenvoudig en waanzinnig lekker!


Kip kerrie met broccoli.
Ingrediënten
- 180 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- ½ el komijnpoeder
- 200 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
- peterselie voor garnering
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart wanneer het klaar is.
- Kook de broccoli tot het beetgaar is, ongeveer 4-5 minuten. Giet af en zet apart.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg het kerriepoeder en komijnpoeder toe aan de pan en bak het kort mee, ongeveer 1 minuut, om de smaken te laten ontwikkelen.
- Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Breng de kip kerrie op smaak met zout en peper en schep de broccoli erbij.
- Garneer eventueel met wat verse peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Gelijk gemaakt en we zaten te genieten!
Het was zeker lekker, dank je wel voor het delen!