Kip kerrie met broccoli.
Een heerlijk gerecht voor elke dag! Romige kip kerrie met knapperige broccoli en rijst. Snel, eenvoudig en waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 180 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- ½ el komijnpoeder
- 200 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
- peterselie voor garnering
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart wanneer het klaar is.
Kook de broccoli tot het beetgaar is, ongeveer 4-5 minuten. Giet af en zet apart.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg het kerriepoeder en komijnpoeder toe aan de pan en bak het kort mee, ongeveer 1 minuut, om de smaken te laten ontwikkelen.
Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Breng de kip kerrie op smaak met zout en peper en schep de broccoli erbij.
Garneer eventueel met wat verse peterselie.
Eetsmakelijk!