Ga terug Email Link

Kip kerrie met broccoli.

Een heerlijk gerecht voor elke dag! Romige kip kerrie met knapperige broccoli en rijst. Snel, eenvoudig en waanzinnig lekker!
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram rijst
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el kerriepoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • peterselie voor garnering

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart wanneer het klaar is.
  • Kook de broccoli tot het beetgaar is, ongeveer 4-5 minuten. Giet af en zet apart.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg het kerriepoeder en komijnpoeder toe aan de pan en bak het kort mee, ongeveer 1 minuut, om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Breng de kip kerrie op smaak met zout en peper en schep de broccoli erbij.
  • Garneer eventueel met wat verse peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kip kerrie