DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN MAART 2024.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 RISOTTO MET CHAMPIGNONS & SPINAZIE.

Risotto met champignons & spinazie.

Geniet van een snelle en verrukkelijke maaltijd met deze romige risotto met champignons! Combineer champignons met verse spinazie, rijst en Parmezaanse kaas voor een geweldige romige, hartige smaaksensatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 150 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 ml water
  • 1 kippen of paddenstoelen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Los het bouillonblokje op in 600 ml warm water. Houd de bouillon warm op een laag vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe. Zodra de spinazie is geslonken haal je de champignons met spinazie uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee tot de rijstkorrels glanzen en licht geroosterd zijn.
  • Voeg nu een scheut warme bouillon toe aan de risotto en roer regelmatig. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige bijna is opgenomen. Ga door met dit proces totdat de risotto gaar is en een romige textuur heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  • Halverwege het kookproces van de risotto, voeg de gebakken champignons en spinazie toe en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten en opgenomen is in de risotto.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Serveer de risotto direct, garneer met extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord risotto, spinazie

#2 COUSCOUSSALADE MET ZOETE AARDAPPEL & COURGETTE, FETA & PAPRIKA.

Couscoussalade met zoete aardappel & courgette, feta & paprika.

Deze heerlijke couscous salade is een feestje op je bord! Met geroosterde zoete aardappel, knapperige groenten en romige feta kaas, is het een eenvoudig te bereiden gerecht dat barst van smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 1 zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • ½ courgette, in kleine blokjes gesneden
  • handje cherry tomaten, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • handje peterselie, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • paprikapoeder

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el honing
  • 1 tl mosterd
  • snuf gedroogde tijm
  • snuf italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de blokjes zoete aardappel met een beetje olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Verspreid ze gelijkmatig op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, courgette, rode paprika en de cherry tomaten toe. Bak ze tot ze zacht zijn, maar nog wel knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Voor de dressing, meng de olijfolie, citroensap, honing, tijm, Italiaanse kruiden, mosterd, zout en peper in een kleine kom. Roer goed door elkaar.
  • Doe de gekookte couscous in een grote kom. Voeg de gebakken groenten, zoete aardappelblokjes, komkommer en verkruimelde feta kaas toe.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
  • Serveer de couscous salade direct en geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, gezonde recepten

#3 RODE CURRY MET KIP, ZOETE AARDAPPEL & KIKKERERWTEN.

Rode Curry met kip, zoete aardappel & kikkererwten.

Probeer deze heerlijke rode curry met bimi, kip & zoete aardappel met naanbrood. Eenvoudig te maken en vol van smaak, dit gerecht zal zeker een favoriet worden aan je eettafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kippenblokjes
  • 150 gram bimi (of broccoli, als bimi niet beschikbaar is)
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml tomatensaus
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 zakje Thaise rode currypasta van Conimex
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 naanbroden

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot dit zacht en lichtbruin is. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak dit een minuutje mee.
  • Voeg de rode currypasta toe en roer dit goed voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de kippenblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe samen met de kokosmelk en tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Zodra de curry kookt, zet je het vuur lager en laat het sudderen tot de zoete aardappel zacht is, ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de bimi toe aan de pan en laat het nog 5 minuten sudderen, of tot de bimi beetgaar is.
  • Voeg de kikkererwten toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rode curry met naanbrood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, eenpansgerechten, gezonde recepten

#4 CRISPY SMASHED POTATO SALAD.

Crispy Smashed Potato Salad.

Deze Crispy Smashed Potato Salad is een heerlijke mix van knapperige krieltjes, hartig spek en een romige dressing van yoghurt, mayonaise en verse kruiden. Of het nu warm of koud geserveerd wordt, deze salade is gewoon waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram krieltjes
  • 5 á 6 plakjes spek
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein rode ui, fijngehakt
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 2 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was de krieltjes en plaats ze in een grote pan met water.
  • Breng aan de kook en kook de krieltjes gaar, ongeveer 15 minuten, of tot ze een beetje zacht zijn.
  • Leg de krieltjes op een bakplaat en maak ze plat. Smeer de krieltjes in met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
  • Bak de krieltjes in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Bak de plakjes spek in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd het spek vervolgens in stukjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook, olijfolie, zout, peper naar smaak.
  • Voeg de fijngehakte dille, peterselie, komkommer en rode ui toe en meng alles door elkaar heen.
  • Voeg de gebakken krieltjes en spek toe aan de kom met de dressing en meng alles voorzichtig door elkaar tot alles gelijkmatig is gecoat met de dressing.
  • Serveer de aardappelsalade direct, terwijl deze nog warm is, of laat het even afkoelen in de koelkast voor een koude variant.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelsalade, bijgerechten, smahed potato salad

#5 BROODJE WARME GRILLWORST.

Broodje warme grillworst.

Proef deze heerlijke broodjes met warme grillworst! Met sappige warme worst, knapperige rucola en een vleugje honingmosterd dressing, allemaal tussen een broodje. Onwijs lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistolets
  • 1 stuk grillworst (ongeveer 200 gram)
  • handje rucola
  • handje kiemmix

Voor de honing-mosterddressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el Dijon-mosterd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Als de oven op temperatuur is zet je de grillworst erin en verwarm je hem voor 10 minuten.
  • Meng de honing, olijfolie en Dijon-mosterd in een kleine kom. Proef en pas de smaak aan naar wens door meer honing of mosterd toe te voegen.
  • Snijd de pistoletjes open.
  • Bestrijk de onderkant van de pistoletjes met een laagje honing-mosterddressing.
  • Verdeel de rucola gelijkmatig over de pistoletjes.
  • Haal de grillworst uit de oven en snijd de grillworst in plakken en leg de plakjes bovenop de rucola.
  • Druppel naar smaak de heerlijke honing-mosterddressing over de broodjes.
  • Strooi een handvol kiemmix over de dressing en plaats de bovenste helft van de pistoletjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, lunch recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39