De 5 beste recepten van oktober.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Pitabroodje biefstuk met champignons.

Pitabroodje biefstuk met champignons.

Een heerlijk pitabroodje met biefstuk & champignons. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met truffelmayonaise en pijnboompitten. Bekijk al mijn pitabroodjes recepten hier!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 stukje biefstuk
  • 7 champignons
  • 3 zongedroogde tomaten
  • handje rucola sla
  • handje pijnboompitten
  • handje taugé
  • scheutje ketjap manis
  • wokolie Conimex
  • peper
  • zout

dressing:

  • 1 el mayonaise
  • 1 el truffel mayonaise
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Maak de dressing. Meng de mayonaise, truffel mayonaise en mosterd goed met elkaar en zet opzij.
  • Snijd de champignons in kwarten en roerbak met een scheutje wokolie.
  • Blus af met een scheutje Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout. 
  • Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
  • Smeer de pitabroodjes in met de mayonaise dressing en bekleed dit met wat rucola sla.
  • Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de pitabroodjes. Garneer met de champignons, pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat taugé.
  • Eetsmakelijk
Trefwoord biefstuk, broodje biefstuk, pitabroodjes

#2 Pitabroodje met avocado & spiegelei.

Pitabroodje met avocodo & spiegelei.

Een lekker pitabroodje met avocado en spiegelei. Combineer met wat groente en klaar!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • handje kiemgroenten
  • handje sla
  • handje pijnboompitten
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met wat sla, ei, kiemgroente en pijnboompitten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#3 Pitabroodje avocado met tomaat & spek.

Pitabroodje avocado met tomaat & spek.

Een heerlijk pitabroodje met stukjes tomaat, spek en feta. Een geweldige combinatie die je zeker moet proberen!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 4 cherrytomaten
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • handje pijnboompitten
  • feta
  • zout
  • peper
  • snuf Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Bak de spekreepjes krokant.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en verkruimel de feta.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met de blokjes tomaat, spek, feta en pijnboompitten.
  • Eventueel met nog wat zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#4 Pasta pesto salade met paprika & spekjes.

Pasta pesto salade met paprika & spekjes.

Gek op pastasalades? Maak dan eens deze pastasalade met pesto, paprika, spekjes, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Super lekker als avondeten of als lunch.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram spekjes
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 1 geel paprika
  • ¼ komkommer
  • 3 el rode pesto
  • 50 gram rucola sla
  • handje pijnboompitten
  • rasp parmezaanse kaas
  • snuf italiaanse kruiden
  • scheutje extra olijfolie

Instructies
 

  • Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de ui, paprika's en komkommer in kleine blokjes.
  • Doe de pasta in een kom, samen met de spekjes, rucola sla, paprika, ui, komkommer, geraspte parmezaanse kaas, pesto, Italiaanse kruiden en pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bbq, pastasalade, salade

#5 Platbrood pizza met rode pesto.

Platbrood pizza met rode pesto.

Iedereen is toch dol op pizza? Nou, hier thuis zijn wij pizza-monsters! Wat dacht je van deze heerlijke pizza's. Ik heb gebruik gemaakt van Libanese (volkoren) wraps als bodem. Ideaal, want het is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 volkoren Libanees platbrood
  • 4 el pesto rosso van KoRo
  • 1 rode ui
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 12 cherry of snoeptomaatjes
  • bakje mozzarella bolletjes
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • hand pijnboompitten
  • italiaanse kruiden
  • knoflookzout
  • paar basilicumblaadjes
  • handje rucola sla
  • geitenkaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de platbroden in met rode pesto.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen, de paprika in ringen, schaaf dunne plakjes van de courgette, tomaatjes door de helft, mozzarella bolletjes door de helft en scheur de plakjes spek in stukjes.
  • Beleg de pizza met de ingrediënten en bestrooi met wat knoflookzout, Italiaanse kruiden en de basilicum blaadjes.
  • Zet de pizza voor ongeveer 8-10 minuten in de oven. Zodra de pizza uit de oven is garneer je met wat verkruimeld geitenkaas en rucola sla.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord libanees brood, pizza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk