Top 5 recepten van deze maand.
#1 Pitabroodje biefstuk met champignons.
Pitabroodje biefstuk met champignons.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 stukje biefstuk
- 7 champignons
- 3 zongedroogde tomaten
- handje rucola sla
- handje pijnboompitten
- handje taugé
- scheutje ketjap manis
- wokolie Conimex
- peper
- zout
dressing:
- 1 el mayonaise
- 1 el truffel mayonaise
- 1 tl mosterd
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Maak de dressing. Meng de mayonaise, truffel mayonaise en mosterd goed met elkaar en zet opzij.
- Snijd de champignons in kwarten en roerbak met een scheutje wokolie.
- Blus af met een scheutje Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout.
- Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
- Smeer de pitabroodjes in met de mayonaise dressing en bekleed dit met wat rucola sla.
- Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de pitabroodjes. Garneer met de champignons, pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat taugé.
- Eetsmakelijk
#2 Pitabroodje met avocado & spiegelei.
Pitabroodje met avocodo & spiegelei.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 2 eieren
- handje kiemgroenten
- handje sla
- handje pijnboompitten
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met wat sla, ei, kiemgroente en pijnboompitten.
- Eetsmakelijk!
#3 Pitabroodje avocado met tomaat & spek.
Pitabroodje avocado met tomaat & spek.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- 2 plakjes ontbijtspek
- handje pijnboompitten
- feta
- zout
- peper
- snuf Italiaanse kruiden
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten.
- Bak de spekreepjes krokant.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en verkruimel de feta.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met de blokjes tomaat, spek, feta en pijnboompitten.
- Eventueel met nog wat zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Eetsmakelijk!
#4 Pasta pesto salade met paprika & spekjes.
Pasta pesto salade met paprika & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 1 groente bouillonblokje
- 100 gram spekjes
- 1 rode ui
- 1 rood paprika
- 1 geel paprika
- ¼ komkommer
- 3 el rode pesto
- 50 gram rucola sla
- handje pijnboompitten
- rasp parmezaanse kaas
- snuf italiaanse kruiden
- scheutje extra olijfolie
Instructies
- Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
- Rooster de pijnboompitten.
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de ui, paprika's en komkommer in kleine blokjes.
- Doe de pasta in een kom, samen met de spekjes, rucola sla, paprika, ui, komkommer, geraspte parmezaanse kaas, pesto, Italiaanse kruiden en pijnboompitten. Meng alles goed door elkaar met een scheutje olijfolie.
- Eetsmakelijk!
#5 Platbrood pizza met rode pesto.
Platbrood pizza met rode pesto.
Ingrediënten
- 4 volkoren Libanees platbrood
- 4 el pesto rosso van KoRo
- 1 rode ui
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- 12 cherry of snoeptomaatjes
- bakje mozzarella bolletjes
- 8 plakjes ontbijtspek
- hand pijnboompitten
- italiaanse kruiden
- knoflookzout
- paar basilicumblaadjes
- handje rucola sla
- geitenkaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de platbroden in met rode pesto.
- Snijd de ui in dunne halve ringen, de paprika in ringen, schaaf dunne plakjes van de courgette, tomaatjes door de helft, mozzarella bolletjes door de helft en scheur de plakjes spek in stukjes.
- Beleg de pizza met de ingrediënten en bestrooi met wat knoflookzout, Italiaanse kruiden en de basilicum blaadjes.
- Zet de pizza voor ongeveer 6-8 minuten in de oven. Zodra de pizza uit de oven is garneer je met wat verkruimeld geitenkaas en rucola sla.
- Eetsmakelijk!