Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Gevulde aubergine.

Een gezond recept voor Gevulde aubergine met couscous.
Goed gevuld met parelcouscous en gehakt en de geitenkaas maakt het helemaal af!

Gevulde aubergine.

Een gezond recept voor gevulde aubergine met parelcouscous. De geitenkaas maakt het helemaal af!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergine
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 1 rode paprika
  • olijfolie met knoflook
  • geitenkaas
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aubergines en bestrijk de aubergines met de olijfolie met knoflook. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om. 
  • Pel en snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes. Fruit deze met wat olijfolie aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg een half blikje tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano, komijn, paprikapoeder en kaneel. Laat dit alles 10 minuten pruttelen.
  • Ondertussen zet je het water op voor de parelcouscous. Bereiding volgens verpakking.
  • Haal na 30 minuten de aubergines uit de oven en hol uit met een lepel zonder de schil te beschadigen. Houd een rand van ongeveer een halve centimeter aan.
  • Snijd de vruchtvlees in stukjes en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg ook de parelcouscous aan het gehaktmengsel toe en roer dit goed door.
  • Vul de aubergines met het parelcouscous mengsel en besprenkel met wat geitenkaas en wat olijfolie. Zet ze nog even 15 minuten op 180 graden in de oven en klaar.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, gevulde aubergine, ovengerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.