Geniet van deze heerlijke combinatie van gemarineerde filetlapjes, verse spinazie en knapperige pijnboompitten! Smakelijk eten! Ook lekker met wat kip en eventueel rijst of couscous.



Filetlapjes met spinazie.
Ingrediënten
- 4 gemarineerde filetlapjes
- 2 uien, fijngesneden
- 1 rood paprika, in blokjes gesneden
- 200 gram spinazie
- handje pijnboompitten
- 1 kippenbouillonblokje
- scheutje water
- 2 tl kaneel
- 1 el knoflookpoeder
- olijfolie
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de gemarineerde filetlapjes aan beide zijden goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- In dezelfde pan, voeg wat extra olijfolie toe indien nodig.
- Bak de fijngesneden uien tot ze zacht zijn.
- Voeg de rode paprikablokjes toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer regelmatig.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn. Pas op dat ze niet verbranden.
- Los het kippenbouillonblokje op in een scheutje warm water. Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel sudderen.
- oeg de kaneel en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Plaats de gebakken filetlapjes terug in de pan en laat alles nog een paar minuten sudderen.
- Snijd de filetlapjes in stukjes en meng dit met de spinazie en groenten. Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Zo simpel en leuk bedacht. En ook nog eens lekker.