Filetlapjes met spinazie.
Geniet van deze heerlijke combinatie van gemarineerde filetlapjes, verse spinazie en knapperige pijnboompitten! Smakelijk eten! Ook lekker met wat kip en eventueel rijst of couscous.
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
4 gemarineerde filetlapjes 2 uien, fijngesneden 1 rood paprika, in blokjes gesneden 200 gram spinazie handje pijnboompitten 1 kippenbouillonblokje scheutje water 2 tl kaneel 1 el knoflookpoeder olijfolie
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de gemarineerde filetlapjes aan beide zijden goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
In dezelfde pan, voeg wat extra olijfolie toe indien nodig.
Bak de fijngesneden uien tot ze zacht zijn.
Voeg de rode paprikablokjes toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer regelmatig.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn. Pas op dat ze niet verbranden.
Los het kippenbouillonblokje op in een scheutje warm water. Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel sudderen.
oeg de kaneel en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Plaats de gebakken filetlapjes terug in de pan en laat alles nog een paar minuten sudderen.
Snijd de filetlapjes in stukjes en meng dit met de spinazie en groenten. Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, snelle recepten, spinazie