Een vegetarisch couscoussalade met feta, andijvie en courgette. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en budgetproof!


Couscous met gewokte andijvie en courgette.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 200 gram andijvie, fijngesneden
- 1 rood ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el ras el hanout
- 5 gram verse munt, fijngesneden
- 5 gram platte peterselie, fijngesneden
- 150 gram feta, gekruimeld
- ½ el honing
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld. (Meng ½ el ras el hanout toe aan het water.)
- Verhit de olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze lichtbruin worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngesneden andijvie toe aan de pan en bak kort mee tot het net begint te slinken, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg ½ el ras el hanout toe en roerbak dit voor 2 minuten mee.
- Meng in een grote kom de munt, peterselie, de helft van de feta kaas met een scheutje olijfolie en honing. Voeg de couscous en de helft van de groenten toe en meng alles door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout en schep de overige groenten met de feta kruimels erover.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Gisteren dit recept gemaakt en was erg lekker. Dit komt zeker in ons favoriete lijst.