5elOma's gehaktmix (Beekum specerijen) of Saté kruidenmix
4pistoletjes
½ui
½elpaprikapoeder
½elknoflookpoeder
scheutjeketjap manis
1ei
2beschuitjes of paneermeel
satesaus of (zelfgemaakte)
sla
schijfjes komkommer
gebakken uitjes
bakboter
Instructies
Meng het gehakt met het gehaktkruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, ei en ketjap manis in een kom. (Gebruik je satékruiden? Laat de paprikapoeder weg.)
Pel en snipper de ui heel fijn (of in de keukenmachine malen) en voeg de ui aan het gehakt toe.
Kneed 4 mooie ronde ballen die gelijk zijn in grootte.
Maal in een keukenmachine 2 beschuitjes voor de paneermeel (of gebruik een pakje paneermeel) en rol de ballen hier doorheen.
Verhit wat boter in een braadpan en braad de ballen rondom voor 20 minuten zachtjes aan.
Verwarm de oven op 200 graden en bak de afbakbroodjes voor 7 minuten af. (zie verpakking)
Verwarm de satésaus op.
Laat de broodjes wat afkoelen, snijd door de helft en beleg met wat sla en komkommer. Snijd de warme bal in 3 stukken en beleg het broodje hiermee.