Ga terug Email Link

Broodje bal met satésaus.

Ook zo dol op comfortfood? Een broodje bal gaat er altijd in!
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram gehakt
  • 5 el Oma's gehaktmix (Beekum specerijen) of Saté kruidenmix
  • 4 pistoletjes
  • ½ ui
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • scheutje ketjap manis
  • 1 ei
  • 2 beschuitjes of paneermeel
  • satesaus of (zelfgemaakte)
  • sla
  • schijfjes komkommer
  • gebakken uitjes
  • bakboter

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het gehaktkruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, ei en ketjap manis in een kom. (Gebruik je satékruiden? Laat de paprikapoeder weg.)
  • Pel en snipper de ui heel fijn (of in de keukenmachine malen) en voeg de ui aan het gehakt toe.
  • Kneed 4 mooie ronde ballen die gelijk zijn in grootte.
  • Maal in een keukenmachine 2 beschuitjes voor de paneermeel (of gebruik een pakje paneermeel) en rol de ballen hier doorheen.
  • Verhit wat boter in een braadpan en braad de ballen rondom voor 20 minuten zachtjes aan.
  • Verwarm de oven op 200 graden en bak de afbakbroodjes voor 7 minuten af. (zie verpakking)
  • Verwarm de satésaus op.
  • Laat de broodjes wat afkoelen, snijd door de helft en beleg met wat sla en komkommer. Snijd de warme bal in 3 stukken en beleg het broodje hiermee.
  • Garneer met wat satésaus en wat gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood, broodje balgehakt, gehaktballen, lunch recepten