Een gerecht zo lekker dat je het elke dag zou kunnen eten! Een eenvoudige pasta met diepvries bladspinazie en gerookte zalm in een romige saus van groene pesto. In slechts enkele stappen creëer je een heerlijke maaltijd op tafel.



Pasta pesto met diepvries spinazie & gerookte zalm.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 200 gram diepvries bladspinazie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el groene pesto
- 150 gram kruidenkaas
- 2 el crème fraîche
- 200 gram gerookte zalm, in stukjes
- zout en peper
- olijfolie
- parmezaanse kaas, geraspt
- pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet af en zet opzij.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak dit tot het zacht en glazig is.
- Voeg de kruidenkaas, groene pesto en crème fraîche toe aan de pan. Roer alles goed door tot de saus romig en goed gemengd is.
- Voeg de diepvriesspinazie en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de helft van de stukjes gerookte zalm toe aan de saus en laat deze kort meewarmen.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles voorzichtig, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
- Verdeel de overige zalm over de pasta en serveer direct. Garneer eventueel met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle