Top 5 kidsproof recepten.

Vandaag deel ik de 5 populairste kidsproof recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kunt gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 Puntpaprika soep met macaroni.

Puntpaprika soep met macaroni.

Geniet van deze heerlijke puntpaprikasoep met macaroni en rode puntpaprika's. Een eenvoudig recept vol smaak en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
  • 800 ml water
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 tl suiker (Optioneel)
  • klein handje mini-elleboogmacaroni
  • snufje peterselie, fijngehakt
  • klein handje taugé

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten, of tot de paprika's zacht zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Snijd de paprika's in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de geroosterde rode puntpaprika's toe aan de pan en bak ze kort mee.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • In een aparte pan, verhit een beetje olijfolie en bak de blokjes kipfilet goudbruin en gaar.
  • Voeg de gebakken kip toe aan de soep en roer alles goed door. Proef de soep en voeg indien nodig een snufje suiker toe om de smaken te balanceren.
  • Voeg de mini-elleboogmacaroni toe aan de soep en laat het zachtjes koken tot de macaroni gaar is.
  • Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie toe aan de soep en roer goed door.
  • Serveer de puntpaprikasoep met een handje taugé erbovenop als garnering. Je kunt de soep serveren met eventueel vers brood.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, puntpaprikasoep, soep, soep recepten, voorgerechten

#2 Pasta spinazie – Hulkenpasta.

Pasta met spinazie – Hulkenpasta.

Deze pastasaus is mega lekker en wij noemen deze pasta thuis 'Hulkenpasta ' Zonder moeite zal deze pasta door de kinderen gegeten worden, want wie wil geen spierballen krijgen! De pasta is goed gevuld met gekruid kipgehakt, spinazie, venkel, tomaat en nog veel meer…En… de pasta is ook nog eens snel klaar! Kijk snel voor het recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze (volkoren is gezond)
  • 1 ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 kleine venkel
  • 200 gram kipgehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el paprika poeder
  • 3 handen bladspinazie
  • 1 tomaat
  • 150 ml kookroom
  • 1 hand geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in kleine mini blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehakt met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Gooi de spinazie met de kookroom in de blender. Mix dit even 10 seconden fijn en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  • Halveer de tomaatjes en voeg dit toe aan de pan samen met de geraspte kaas. Laat de saus even 6 minuten zachtjes pruttelen.
  • De pasta roeren we door de saus heen en genieten maar!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, hulkenpasta, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, pasta, spinazie

#3 Macaroni met verborgen groente.

Macaroni met verborgen groente.

Wil jij je kind gezond en lekker laten eten? Bijna elk kind heeft een fase dat ze moeilijk gaan doen met groente. Doe eens creatief en je hebt een heerlijke pastasaus met verborgen groente!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram macaroni
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 250 gram macaroni groenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 350 rundergehakt
  • 1 tl sambal knoflook
  • geraspte kaas

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de tomaten en de paprika in kleine stukjes, de wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook met de zak macaroni groenten, paprika en de wortelblokjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten en een klein beetje water (100 ml) toen aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit er doorheen.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rul het gehakt in een wokpan.
  • Pureer de groente tot een mooie saus en voeg de saus toe aan het gehakt.
  • Roer de macaroni door de saus met 1 tl sambal knoflook en eventueel wat zout en peper naar smaak. Garneer met geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bologenes saus, macaroni, pastasaus, verborgen groenten

#4 Mini pancakes met suiker&kaneel.

Mini pancakes met suiker & kaneel.

Mini pancakes opgerold door suiker en kaneel. Lekker makkelijk en simpel! Dit recept is ook een basisrecept voor pannenkoeken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunchgerecht, Ontbijt
Porties 20 pancakes

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • boter

suiker & kaneel mengsel:

  • 5 el kristalsuiker
  • 2 el kaneel

Instructies
 

  • Klop de melk, bloem, eieren, vanillesuiker, zout en kaneel tot een mooi beslag.
  • Verwarm wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi lichtbruin.
  • Meng in een bakje wat kristalsuiker en kaneel. Vouw de pancakes dubbel en rol op. Rol de pancakes door de kristal en kaneelmengsel.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kaneel, pancakes, pannenkoeken, suiker

#5 Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje met zelfgemaakte kipburgers met een honing mosterdsaus. Het is eigenlijk heel makkelijk om dit zelf te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 á 3 kipfilets
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 tomaat
  • 200 gram rucola sla
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • 4 tl dijon mosterd
  • 1 1/5 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • stukjes komkommer
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • 1 ei
  • bloem
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.  En verwarm de hamburgerbroodjes zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de kipfilet in 4 mooie ronde stukken. Leg wat huishoudfolie over de kip en sla de kipfilet wat platter. Dit kan je met een deegroller of met de achterkant van een koekenpan doen.
  • Neem 3 bakjes. 1 bakje met bloem, 1 bakje met de geklopte ei met paprikapoeder, venkelzaad en peper en zout. En 1 bakje met de paneermeel.
  • Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door de paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de kipburgers 10 minuten gaar. Draai afentoe om en leg de laatste minuut op alle burgers een plakje cheddar kaas.
  • Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Meng in een bakje de mayonaise, de grove mosterd, de Dijon mosterd en honing.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakje en beleg de broodjes met wat sla, kip met cheddar kaas, tomaat, komkommer met heerlijke honing-mosterdsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipburger, kipburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39