Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 kidsproof recepten.

Lastige eters? Geen paniek! Top 5 kindvriendelijke recepten die de kids en jijzelf zeker gaan lusten!

#1 Puntpaprika soep met macaroni.

Puntpaprika soep met macaroni.

Een heerlijke zelfgemaakte puntpaprika soep gevuld met kipfilets en macaroni.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Porties 4 kopjes

Ingrediënten
  

  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje chili knoflook olijfolie (xenos)
  • 500 ml water
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 kipfilet
  • 2 tl suiker (niet noodzakelijk)
  • klein handje mini elleboog macaroni
  • snuf peterselie
  • klein handje taugé

Instructies
 

  • Was de paprika's en snijd in blokjes.
  • Zet een pannetje met water op het vuur en kook de kipfilet in 10 minuten gaar. Giet daarna af en snijd in kleine stukjes en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit wat chili knoflook olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe. Bak dit al roerend voor 5 minuten mee.
  • Voeg het water, bouillonblokje en eventueel de suiker toe en laat dit nu 15 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer de soep glad. Proef even of de smaak goed is, anders kan je nog een snuf zout en peper toevoegen. Roer de kipfilet door de soep met een klein handje macaroni.
  • Zet de soep op een laag vuurtje en laat de soep nog even 5 minuten zachtjes al roerend pruttelen. Garneer met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, puntpaprikasoep, soep, soep recepten, voorgerechten

#2 Pasta spinazie – Hulkenpasta.

Pasta met spinazie – Hulkenpasta.

Deze pastasaus is mega lekker en die wil jij zeker maken! Wij noemen de pasta thuis ‘Hulkenpasta ‘ Zonder moeite zal deze pasta door de kinderen gegeten worden, want wie wil geen spierballen krijgen! De pasta is goed gevuld met gekruid kipgehakt, spinazie, venkel, tomaat en nog veel meer…En… de pasta is ook nog eens snel klaar! Geniet ervan.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 kleine venkel
  • 250 gram pasta naar keuze (volkoren is gezond)
  • 200 gram kipgehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el  paprika poeder
  • 3 volle handen bladspinazie
  • 1 tomaat
  • 250 ml slagroom of kookroom light
  • 1 hand geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in kleine mini blokjes.
  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Gooi de spinazie met de slagroom in de blender. Mix dit even 10 seconden fijn en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  • Halveer de tomaatjes en voeg dit toe aan de pan samen met de geraspte kaas. Laat de saus even 6 minuten zachtjes pruttelen.
  • De pasta roeren we door de saus heen en genieten maar!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, hulkenpasta, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, pasta, spinazie

#3 Macaroni met verborgen groente.

Macaroni met verborgen groente.

Wil jij je kind gezond en lekker laten eten? Bijna elk kind heeft een fase dat ze moeilijk gaan doen met groente. Doe eens creatief en je hebt een heerlijke pastasaus met verborgen groente!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram macaroni
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 250 gram macaroni groenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 350 rundergehakt
  • 1 tl sambal knoflook
  • geraspte kaas

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de tomaten en de paprika in kleine stukjes en de wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook met de zak macaroni groenten, paprika en de wortelblokjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten en een klein beetje water (100 ml) toen aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit er doorheen.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Ruw het gehakt in een wokpan.
  • Pureer de groente tot een mooie saus en voeg de saus toe aan het gehakt.
  • Roer de macaroni door de saus met 1 tl sambal knoflook en eventueel wat zout en peper naar smaak. Garneer met geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bologenes saus, macaroni, pastasaus, verborgen groenten

#4 Mini pancakes met suiker&kaneel.

Mini pancakes met suiker & kaneel.

Mini pancakes opgerold door suiker en kaneel. Lekker makkelijk en simpel! Dit recept is ook een basisrecept voor pannenkoeken.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang lunchgerecht, Ontbijt
Porties 20 pancakes

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • boter

suiker & kaneel mengsel:

  • 5 el kristalsuiker
  • 2 el kaneel

Instructies
 

  • Klop de melk, bloem, eieren, vanillesuiker, zout en kaneel tot een mooi beslag.
  • Verwarm wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi lichtbruin.
  • Meng in een bakje wat kristalsuiker en kaneel. Vouw de pancakes dubbel en rol op. Rol de pancakes door de kristal en kaneelmengsel.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kaneel, pancakes, pannenkoeken, suiker

#5 Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

Broodje met zelfgemaakte kipburgers met een honing mosterdsaus. Het is eigenlijk heel makkelijk om dit zelf te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 á 3 kipfilets
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 tomaat
  • 200 gram rucola sla
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • 4 tl dijon mosterd
  • 1 1/5 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • stukjes komkommer
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • 1 ei
  • bloem
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden. En bak de hamburgerbroodjes zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de kipfilet in 4 mooie ronde stukken. Leg wat huishoudfolie over de kip en sla de kipfilet wat platter. Dit kan je met een deegroller of met de achterkant van een koekenpan doen.
  • Neem 3 bakjes. 1 bakje met bloem. 1 bakje met de geklopte ei met paprikapoeder, venkelzaad en peper en zout. En 1 bakje met de paneermeel.
  • Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door de paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de kipburgers 10 minuten gaar. Draai afentoe om en leg de laatste paar minuten op alle burgers een plakje cheddar kaas.
  • Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Meng in een bakje de mayonaise, de grove mosterd, de Dijon mosterd en honing.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakje en beleg de broodjes met wat sla, kip met cheddar kaas, tomaat, komkommer met heerlijke honing-mosterdsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipburger, kipburger
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.