Deze Griekse kipgehaktballetjes zijn makkelijk te maken en superlekker. Ze zitten vol smaak door de kruiden en zijn favoriet bij iedereen. Lekker met Tzatziki, in een pita of bij een salade!



Griekse kipgehaktballetjes met feta & tzatziki.
Ingrediënten
- 500 gram kipgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- ¼ kopje paneermeel
- scheutje water (ongeveer 3-4 eetlepels)
- 70 gram feta, verkruimeld
- 3 el gehakte verse peterselie
- 2 el gehakte verse munt
- 1 el gehakte bieslook
- 2 tl gedroogde oregano
- ½ el komijnzaad
- 1 tl kaneel
- ½ tl chilivlokken
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom, breng op smaak met peper en zout en mix goed door elkaar.
- (Als je twijfelt of het kipgehakt goed gekruid is, is het een idee om een klein proefballetje te bakken voordat je de rest van het gehaktmengsel vormt. Op die manier kun je de smaak controleren en indien nodig nog extra kruiden toevoegen voordat je de rest van de Griekse gehaktballetjes vormt.)
- Draai balletjes van ongeveer 40 gram.
- Rol de balletjes nog even door wat paneermeel.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin.
- Serveer met rijst, Griekse salade en tzatziki.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
