Griekse couscoussalade.

Haal de smaken van Griekenland in huis met deze heerlijke couscoussalade met verse groenten, kip en feta. Snel en eenvoudig te maken!

Griekse couscoussalade.

Haal de smaken van Griekenland in huis met deze heerlijke couscoussalade met verse groenten, kip en feta. Snel en eenvoudig te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 15 zwarte olijven, door de helft gesneden
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 rood paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram  cherrytomaatjes, in kleine blokjes gesneden
  • handvol platte peterselie, fijngehakt
  • handvol munt, fijngehakt
  • 1 el couscous kruiden (Verstegen)
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • honing

Voor de tzatziki:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • zout en peper naar smaak

Voor de gyroskip:

  • 2 kipfilets
  • 2 el gyros kruidenmix
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaten in kleine blokjes en halveer de zwarte olijven.
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Doe de afgekoelde couscous in een grote kom. Voeg de couscouskruiden, zwarte olijven, komkommer, rode ui, paprika, tomaten en de fijngesneden kruiden toe. Verkruimel de feta boven de kom.
  • Giet wat honing over de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaakt toe en zet opzij.
  • Snijd de kipfilets in stukken.
  • Meng de gyros kruidenmix met de olijfolie en kipfilet in een kom.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ongeveer 6-8 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Leg de gebakken gyros kip bovenop de salade.
  • Serveer met de tzatziki.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, griekse recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39