Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaten in kleine blokjes en halveer de zwarte olijven.
Snijd de peterselie en munt fijn.
Doe de afgekoelde couscous in een grote kom. Voeg de couscouskruiden, zwarte olijven, komkommer, rode ui, paprika, tomaten en de fijngesneden kruiden toe. Verkruimel de feta boven de kom.
Giet wat honing over de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaakt toe en zet opzij.
Snijd de kipfilets in stukken.
Meng de gyros kruidenmix met de olijfolie en kipfilet in een kom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ongeveer 6-8 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de salade over de borden.
Leg de gebakken gyros kip bovenop de salade.
Serveer met de tzatziki.
Eetsmakelijk!