Ga terug Email Link

Griekse couscoussalade.

Haal de smaken van Griekenland in huis met deze heerlijke couscoussalade met verse groenten, kip en feta. Snel en eenvoudig te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 15 zwarte olijven, door de helft gesneden
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 rood paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram  cherrytomaatjes, in kleine blokjes gesneden
  • handvol platte peterselie, fijngehakt
  • handvol munt, fijngehakt
  • 1 el couscous kruiden (Verstegen)
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • honing

Voor de tzatziki:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • zout en peper naar smaak

Voor de gyroskip:

  • 2 kipfilets
  • 2 el gyros kruidenmix
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, geperste knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen, de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaten in kleine blokjes en halveer de zwarte olijven.
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Doe de afgekoelde couscous in een grote kom. Voeg de couscouskruiden, zwarte olijven, komkommer, rode ui, paprika, tomaten en de fijngesneden kruiden toe. Verkruimel de feta boven de kom.
  • Giet wat honing over de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaakt toe en zet opzij.
  • Snijd de kipfilets in stukken.
  • Meng de gyros kruidenmix met de olijfolie en kipfilet in een kom.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ongeveer 6-8 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Leg de gebakken gyros kip bovenop de salade.
  • Serveer met de tzatziki.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, griekse recepten