Deze geroosterde puntpaprika-tomatensoep is een heerlijke en eenvoudige maaltijd die perfect is voor twee personen. De geroosterde groenten geven de soep een rijke, volle smaak, terwijl de toevoeging van mozzarella zorgt voor een romige finishing touch.



Geroosterde Paprika-Tomatensoep met Mozzarella.
Ingrediënten
- 2 puntpaprika's
- 5 grote tomaten
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- snuf tijm
- snuf italiaanse kruiden
- snuf paprikapoeder
- mozzarella
- eventueel peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika's in grove stukken.
- Snijd de tomaten in kwarten en voeg ze toe aan de bakplaat.
- Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Voeg ook de ui toe aan de bakplaat
- Pel de knoflookteentjes en leg ze op de bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met gedroogde tijm, Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende 25-30 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten iets afkoelen.
- Verhit een beetje olijfolie in de soeppan en bak de tomatenpuree even aan.
- Doe de geroosterde groenten in de soeppan. Voeg het water en bouillonblokje toe met de verse basilicum.
- Pureer tot een gladde soep.
- Breng de soep weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Schenk de soep in kommen.
- Leg een plak mozzarella op de soep en garneer eventueel met extra verse basilicum en wat Italiaanse kruiden.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Wat een heerlijke soep! De smaak is heel anders dan dat je de tomaten kookt. Dank je wel, dit gaat en favoriet hier worden.