Een snel en simpel gerecht voor 2! Zalm, knapperige groenten en gebakken rijst met ei, sojasaus en sesamolie. Binnen 30 minuten op tafel, lekker en gezond!


Gebakken rijst met zalm en doperwtjes.
Ingrediënten
- 200 gram rijst (afgekoeld, bij voorkeur een dag eerder gekookt)
- 2 zalmfilets
- 100 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
- ½ rood paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 witte ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 bosui, in dunne ringen gesneden
- 2 eieren, geklopt
- 1 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui met rijst voor 10 minuten en blijf dit goed doorroeren. De rijst zal wat verkleuren.
- Verhit wat olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets met wat zout en peper in 8-10 minuten aan beide kanten gaar.
- Voeg de paprika en doperwten toe aan de rijst en bak al roerend op hoogvuur 5 minuten mee.
- Duw alles naar één kant van de pan. Giet de geklopte eieren in de lege ruimte.Laat het ei even stollen en roer het daarna door de groenten, zodat je kleine stukjes roerei krijgt.
- Voeg de sojasaus en de sesamolie toe en schep een paar keer op hoog vuur om. Proef en voeg naar smaak extra sojasaus of zout toe.
- Schep de rijst op de borden, leg de zalm op de rijst en bestrooi met wat knapperige bosui.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
