Sinterklaas is weer in het land! Ook zo zin in makkelijke en lekkere Sinterklaas recepten voor Sinterklaas avond? Ik heb voor jullie de 5 favoriete Sinterklaas hapjes van Eten met Danielle.
#1 Bananen- kruidnoten cake.
Bananen – kruidnoten cake.
Ingrediënten
- 125 gram gesmolten boter
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 2 tl bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- 60 ml melk
- 4 rijpe bananen
- snuf zout
- handvol walnoten
- handvol kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng de suiker met de gesmolten boter (laten smelten in magnetron op laagste stand) en mix dit door elkaar. Voeg de bloem, eieren, melk, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix alles goed door elkaar heen.
- Pureer 3 bananen in een blender en schep dit door het beslag heen. Roer ook de walnoten en kruidnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de bakblik en snijd 1 banaan in de lengte doormidden en druk met de bolle kant in het beslag.
- Bak de cake ongeveer 50-60 minuten.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen.
- Eetsmakelijk!
#2 Kruidnoten met M&M’s.
Kruidnoten met M&M’s.
Ingrediënten
- 1 pak kruidnoten mix naar keuze
- 1/2 zak M&M met pinda’s
- 5 el water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de bakmix en het water in een beslagkom tot het deeg er kruimelig uitziet.
- Neem het kruimelige deeg uit de kom en kneed het met je handen tot een soepele deeg. Gebruik een beetje bloem om te voorkomen dat het deeg aan je handen en het aanrecht plakt.
- Maak ronde bolletjes, druk ze een beetje plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Druk de M&M’s erin en bak ze ongeveer 10 á 12 minuten. De kruidnoten worden pas hard tijdens het afkoelen.
- Eetsmakelijk!
#3 Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.
Boterkoek met speculaaskruiden & kokos.
Ingrediënten
- 370 gram bloem
- 250 gram roomboter
- 270 gram basterdsuiker
- 3 el speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 3 el kokosrasp
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Voeg de suiker, de vanillesuiker en zout toe en mix tot een luchtig beslag. Klop 1 ei los in een bakje en voeg 2/3 van het ei aan het beslag.
- Voeg de bloem en de speculaaskruiden toe en roer alles nog even goed door.
- Vet de bakblik in met boter en druk het deeg goed plat met de achterkant van een lepel.
- Smeer de bovenkant in met het overgebleven eiermengsel. (Eventueel kan je nu met een vork een leuk patroon tekenen)
- Bak de boterkoek ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.
- Als de boterkoek klaar is haal je hem uit de oven en bestrooi je de koek met kokosrasp. Laat hem nu goed verder afkoelen.
- Eetsmakelijk!
#4 Appeltaart van bladerdeeg met kruidnoten.
Appeltaart van bladerdeeg met kruidnoten.
Ingrediënten
- 1 ½ appels
- 6 bladerdeeg plakjes
- 15 kruidnoten
- 3 tl suiker
- 1 tl koek speculaas kruiden
- 1 ei
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Vet een muffin bakvorm in met wat olijfolie of gebruik vrolijke papieren vormpjes.
- Steek 6 rondjes uit het bladerdeeg. Vul hiermee de bakvorm en druk zachtjes aan.
- Schil de appels en snijd in dunne plakjes en stamp ongeveer 9 kruidnoten in stukjes. Meng dit in een kom met het suiker en speculaas kruiden.
- Vul de bakjes met de appel en kruidnoten mengsel.
- Steek nu zes kleine rondjes uit het overige bladerdeeg. (ter grootte van een dopje van een fles) Versier met een kruidnoot.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de gebakjes. (Stooi eventueel nog wat suiker over de appelgebakjes.)
- Zet de appelgebakjes in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten.
- Haal ze gelijk uit de bakvorm en laat afkoelen.
- Eetsmakelijk!
#5 Bananencake met dadels, walnoten & speculaaskruiden.
Bananencake met dadels, walnoten & speculaaskruiden.
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 220 gram bloem
- snuf zout
- 50 ml melk
- 3 tl bakpoeder
- 100 gram walnoten
- 3 bananen
- 1 ½ el speculaaskruiden
- 5 dadels (zonder pit)
- 2 el kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden en spuit de cakeblik in met bakspray.
- Smelt de boter op de laagste stand in de magnetron en laat afkoelen. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker goed door. Voeg de eieren, bloem, zout, melk, bakpoeder toe en mix dit goed samen voor 4 minuten.
- Hak de walnoten wat fijn en zet opzij. Pureer 2 bananen tot moes.
- Roer met een spatel de bananenmoes, walnoten en de speculaaskruiden door het beslag.
- Vul de cakeblik met een laagje beslag. Leg in de lengte de dadels op een rij en giet het overige beslag hierover heen.
- Snijd een banaan in de lengte en leg dit op het beslag. Garneer met wat kokosrasp en nog wat stukjes walnoten. Bak de cake voor 55-60 minuten in de oven.
- Eetsmakelijk!