Gebakken aardappeltjes met gehakt & courgette.

Maak een simpel en smakelijk gerecht met krokante aardappeltjes, rundergehakt en courgette. Serveer met een frisse yoghurtdip met knoflook & peterselie. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!

Gebakken aardappeltjes met gehakt & courgette.

Maak een simpel en smakelijk gerecht met krokante aardappeltjes, rundergehakt en courgette. Serveer met een frisse yoghurtdip met knoflook & peterselie. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!
meerdere beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram bakaardappeltjes
  • 200 gram rundergehakt
  • ½ courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 grote rode ui, halve ringen
  • ½ tl kaneel
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • olijfolie

yoghurtdip:

  • 100 ml yoghurt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • ½ teentje knoflook, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappeltjes toe en bak ze goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de courgette toe. De courgette mag nog knapperig zijn.
  • Haal de aardappeltjes met courgette uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan, voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe als dat nodig is.
  • Roerbak de ui, het gehakt en de kruiden (kaneel, kerriepoeder, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, korianderpoeder, komijnzaad, peper en zout.) voor 5 minuten. Blijf goed omscheppen!
  • Voeg de gebakken aardappeltjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten doorwarmen en bestrooi met de peterselie.

Maak de yoghurtdip:

  • Schenk de yoghurt in een bakje, rasp de knoflook erboven en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord 30 min recept, aardappel recepten, eenpansgerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

3 thoughts on “Gebakken aardappeltjes met gehakt & courgette.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39