Maak een simpel en smakelijk gerecht met krokante aardappeltjes, rundergehakt en courgette. Serveer met een frisse yoghurtdip met knoflook & peterselie. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!


Gebakken aardappeltjes met gehakt & courgette.
Ingrediënten
- 350 gram bakaardappeltjes
- 200 gram rundergehakt
- ½ courgette, in halve maantjes gesneden
- 1 grote rode ui, halve ringen
- ½ tl kaneel
- ½ el kerriepoeder
- ½ el Italiaanse kruiden
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl komijnzaad
- zout en peper naar smaak
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- olijfolie
yoghurtdip:
- 100 ml yoghurt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- ½ teentje knoflook, geraspt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de aardappeltjes toe en bak ze goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de courgette toe. De courgette mag nog knapperig zijn.
- Haal de aardappeltjes met courgette uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe als dat nodig is.
- Roerbak de ui, het gehakt en de kruiden (kaneel, kerriepoeder, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, korianderpoeder, komijnzaad, peper en zout.) voor 5 minuten. Blijf goed omscheppen!
- Voeg de gebakken aardappeltjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten doorwarmen en bestrooi met de peterselie.
Maak de yoghurtdip:
- Schenk de yoghurt in een bakje, rasp de knoflook erboven en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
TOP!
Erg lekker! Gaan we vaker eten.
Wat heerlijk was dit!