Couscous met kip, zoete aardappel & witte kaas.

Zin in een snel en gezond gerecht? Deze couscous met zoete aardappel en witte kaas is eenvoudig te maken en onwijs lekker!

Couscous met zoete aardappel & witte kaas.

Zin in een snel en gezond gerecht? Deze couscous met kip, zoete aardappel en witte kaas is eenvoudig te maken en onwijs lekker!
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram couscous
  • 2 zoete aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, dunne reepjes gesneden
  • 1 roma tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • ¼ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram witte kaas, verkruimeld
  • handje peterselie, fijngesneden
  • handje munt, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • kipkruiden
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 3 el extra vierge olijfolie. 
  • 1 el citroensap
  • 2 el honing
  • 2 tl mosterd
  • snuf gedroogde tijm
  • snuf italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de blokjes zoete aardappel met een beetje olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Verspreid ze gelijkmatig op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Marineer de kipfilet met paprikapoeder, knoflookpoeder en wat kipkruiden.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak de kipfilet voor 4 minuten gaar.
  • Voeg de paprika en ui toe en bak tot ze zacht zijn, maar nog wel knapperig.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Voor de dressing, meng de olijfolie, citroensap, honing, tijm, Italiaanse kruiden, mosterd, zout en peper in een kleine kom. Roer goed door elkaar.
  • Doe de gekookte couscous in een grote kom. Voeg de gebakken groenten met kip, komkommer, tomaat, peterselie, munt en verkruimelde feta kaas toe.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
  • Voeg eventueel nog wat extra zout en peper naar smaak toe.
  • Ook kan je nog extra dressing toevoegen mocht je het gerecht nog te droog vinden.
  • Garneer met de zoete aardappelblokjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscoussalade, gezonde recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

3 thoughts on “Couscous met kip, zoete aardappel & witte kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind je van dit recept?




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2025 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39