Maak een luxe hamburger met sappige kipburgers, cheddarkaas, knapperige groenten, en mosterd-mayo op verse broodjes. Simpel en heerlijk!


BROODJE KIPBURGER.
Ingrediënten
- 2 luxe hamburger broodjes (AH)
- 2 scharrel smokey kip burgers (AH)
- 2 plakjes cheddarkaas
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- ¼ komkommer, in halve maantjes gesneden
- 6 plakjes augurk
- 1 rode ui, halve ringen gesneden
- handje kiemmix
- mayonaise
- mosterd
- curry
- olijfolie
- boter
Instructies
- verwarm de oven voor op grillstand voor op 180 graden.
- Snijd de hamburgerbroodjes open.
- Besmeer de onderkant van de broodjes licht met olijfolie.
- Grill de broodjes in een voorverwarmde oven, ongeveer 2-3 minuten.
- Snijd de tomaat in plakjes.
- Snijd de komkommer in halve maantjes.
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Meng mosterd en mayonaise naar smaak om mosterd-mayonaise te maken.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met wat margarine en olijfolie.
- Bak de kipburgers in de pan tot ze mooi bruin zijn en goed doorbakken, ongeveer 4-5 minuten per kant.
- Smeer de onderkant van de broodjes in met de mosterd-mayonaise saus.
- Beleg met een plakjes cheddarkaas met daarop de kipburger.
- Beleg met een paar plakjes tomaat, augurk, komkommer en rode ui op de kipburger met daarop wat curry en mayonaise.
- Strooi een beetje kiemmix bovenop voor extra smaak en crunch.
- Plaats de bovenste helft van het broodje op de hamburger.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Altijd goed!