Geniet van deze heerlijke Teriyaki Noedels met Varkenshaas en Gestoomde Groenten.



Woknoedels met varkenshaas.
Ingrediënten
- 140 gram woknoodles (jumbo)
- 1 varkenshaas, in dunne plakjes
- 1 rood paprika, in reepjes gesneden
- 2 rood uien, in halve ringen
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 5 el teriyaki saus (Conimex)
- 2 el ketjap manis
- 1 groentebouillonblokje
- wokolie (Conimex)
- olijfolie
- sesamzaadjes (optioneel)
- gebakken uitjes (optioneel)
marinade vlees:
- flinke scheut ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el Garam masala (euroma Jonnie Boer)
Instructies
- Marineer de stukjes varkenshaas in de marinade (ketjap Manis, sojasaus, knoflook, Garam masala) en zet het minstens een uur in de koelkast.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika en uien in grove stukken.
- Verhit wat wokolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de groenten gedurende 5 minuten.
- Zet het vuur laag, verkruimel het groentebouillonblokje boven de wok en laat de groenten zachtjes stoven met een deksel tot de broccoli beetgaar is.
- Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de gemarineerde stukjes varkenshaas tot het vlees gaar is (ongeveer 6 minuten).
- Roer 5 eetlepels teriyakisaus en 2 eetlepels ketjap manis door de gestoofde groenten. Voeg de gekookte woknoedels toe en meng alles goed.
- Schep de noedels met groenten op de borden en leg de stukjes varkenshaas er bovenop.
- Garneer eventueel met sesamzaadjes en gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Leuke, frisse, toegankelijke en inspirerende website