Snel, makkelijk en onweerstaanbaar lekker: een wokgerecht waar iedereen blij van wordt.


Snelle kruidige roerbaknoedels.
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 125 gram noodles
- 300 gram roerbakgroenten naar keuze
- 2 el wokolie
- handje kroepoek
- 2 el gebakken uitjes
- scheutje water
- 1 pakje kruidenmix roerbakmie (Honig)
- OF
zelf kruidenmix maken:
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- ½ tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder (of 1 vers teentje, fijngehakt)
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el sojasaus
- 1 el ketjap manis (zoet)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de noodles volgens de verpakking, spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verhit 1 el wokolie in een wok.
- Bak de kip goudbruin en gaar. Haal even uit de pan.
- Voeg nog 1 el wokolie toe.
- Roerbak de groenten op hoog vuur 3–4 minuten zodat ze knapperig blijven.
- Zet het vuur iets lager.
- Voeg de kip weer toe.
- Voeg de kruidenmix met een scheutje water toe en roer goed door.
- Voeg de noodles toe en schep alles goed door. Laat 1–2 minuten mee warmen.
- Verdeel over twee borden.
- Bestrooi met gebakken uitjes en serveer met een handje kroepoek erbij.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle