Als je op zoek bent naar een snel en heerlijk gerecht voor twee personen, dan is deze Gele Curry met Kip, Spinazie en Paprika, geserveerd op een bedje van gele rijst, precies wat je nodig hebt. Deze eenvoudig te bereiden maaltijd combineert sappige stukjes kip met knapperige paprika en verse spinazie, alles doordrenkt met de rijke smaak van gele curry.



Makkelijke gele curry met spinazie & kip.
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram spinazie
- 1 rood paprika, in blokjes gesneden
- 1 pakje gele curry (bijvoorbeeld van Conimex)
- 200 ml kokosmelk
- 3 el rijstwater
- 150 gram gele rijst (zelfgemaakt met kurkuma)
- 1 tl kurkuma
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Kook ondertussen de gele rijst volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een theelepel kurkuma toe voor die mooie gele kleur.
- Voeg de blokjes kip en de paprika bij de ui toe en bak tot de kip goudbruin is.
- Voeg de gele currypasta toe en roer goed door tot de kip gelijkmatig bedekt is.
- Voeg de verse spinazie erbij en roer tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de rijstwater en kokosmelk toe en laat de saus zachtjes pruttelen en indikken.
- Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer de gele curry met kip, spinazie en paprika bovenop de gele rijst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle