Ontdek een heerlijk en eenvoudig recept voor een smaakvolle Kip Kerrie met doperwten en sperziebonen, bereid zonder gebruik te maken van kant-en-klare mixen. Dit gerecht staat binnen 25 minuten op tafel



Kip kerrie met doperwten & sperziebonen.
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram witte rijst
- 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 150 gram doperwten (vers of diepvries)
- 2 el kerriepoeder
- ½ el kurkuma
- 1 tl komijn
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippenbouillonblokje
- scheutje water
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.
- Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter zijn.
- Voeg het kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer goed zodat de kip en groenten gelijkmatig bedekt zijn.
- Giet de kokosmelk in de pan, verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer goed door. Laat sudderen op laag vuur tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
- Voeg de doperwten toe en laat het geheel nog 3-5 minuten sudderen tot de doperwten warm zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip kerrie met doperwten & sperziebonen over gekookte rijst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Veel te veel kerrie, kurkuma en komijn.
Inderdaad: heel simpel te maken en lekker! Ik bleek bijna alle ingrediënten in huis te hebben. Alleen de kokosmelk was afwezig, maar die heb ik vervangen door houdbare slagroom. Óók lekker. Volgende keer wel met kokosmelk, dan wordt het vast nog lekkerder.
Fijn om te horen!
Dankjewel! Erg lekker en gemakkelijk om te maken.