Probeer dit recept voor couscous met biefstuk en paprika! Een heerlijke combinatie van malse biefstuk, kleurrijke paprika en smaakvolle kruiden, geserveerd op een bedje van couscous. Snel en eenvoudig te maken.
Couscous met biefstuk & paprika.
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 2 biefstukken
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- handje gebakken uitjes
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Terwijl de couscous staat te wellen, breng je een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en verhit een eetlepel olijfolie.
- Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder. Bak de biefstukken in de verhitte pan tot de gewenste gaarheid is bereikt, ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium rare. Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze glazig.
- Voeg de reepjes rode en gele paprika toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Fluff de couscous op met een vork en meng het met de gebakken groenten.
- Snijd de biefstukken in plakjes en serveer ze bovenop de couscous en groenten.
- Garneer met wat gebakken uitjes.
- Serveer de couscous met biefstuk en paprika direct en geniet ervan! Je kunt het gerecht eventueel aanvullen met een frisse salade of wat knapperig brood.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle