Een snelle en romige spaghetti met zalm, broccoli, citroen en knapperige pijnboompitten. Simpel, smaakvol en binnen 30 minuten op tafel!


Pasta Boursin met broccoli & zalm.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 100 gram Boursin
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 100 gram broccoli (in roosjes)
- 2 zalmfilet
- 1 citroen
- zout en peper
- kookvocht van de spaghetti (een paar eetlepels)
- 30 gram pijnboompitten, licht geroosterd
- handje kiem
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water tot al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de rest af.
- Voeg de broccoli toe aan de pan met de spaghetti ongeveer 4 minuten voordat de pasta klaar is, zodat de broccoli en de pasta samen koken. Giet alles af en zet opzij.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten kort, totdat ze lichtbruin zijn. Zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruid de zalmfilet met zout, peper en rasp van een halve citroen. Bak de zalmfilet in de pan, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot de zalm gaar en lichtbruin is. Haal de zalm uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten tot de ui zacht en doorschijnend is.
- Voeg de gekookte spaghetti en broccoli toe aan de pan met de ui. Strooi de Italiaanse kruiden erover en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de Boursin en het sap van een halve citroen toe aan de pasta en meng tot de kaas gesmolten is. Voeg een beetje van het kookvocht toe om de saus romiger te maken indien nodig.
- Verdeel de pasta over twee borden.
- Leg de zalmfilet bovenop de pasta.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten, kiem en geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht.
- Garneer met extra citroenrasp en eventueel nog een snufje peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle