Simpel, snel en zó lekker dat zelfs kieskeurige kids hun bord leeg eten. Ontdek vijf favorieten voor het hele gezin.
#1 YOGHURT PANCAKES.
Yoghurt pancakes.
Ingrediënten
- 250 ml volle yoghurt
- 150 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- bakboter
- 30 ml water
Instructies
- Meng de yoghurt, bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, water en ei samen in een kom.
- Roer alles goed door tot een mooi dik beslag.
- Verhit wat bakboter of olijfolie in een koekenpan.
- Schep met een ijslepel hoopjes beslag in de pan en bak deze aan beide kanten zacht aan.
- De pancakes worden heerlijk fluffy en lekker met vers fruit met honing.
- Eetsmakelijk!
#2 Pasta spinazie – Hulkenpasta.
Pasta met spinazie – Hulkenpasta.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze (volkoren is gezond)
- 1 ui
- 2 Knoflookteentjes
- 1 kleine venkel
- 200 gram kipgehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el paprika poeder
- 3 handen bladspinazie
- 1 tomaat
- 150 ml kookroom
- 1 hand geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in kleine mini blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehakt met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
- Gooi de spinazie met de kookroom in de blender. Mix dit even 10 seconden fijn en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
- Halveer de tomaatjes en voeg dit toe aan de pan samen met de geraspte kaas. Laat de saus even 6 minuten zachtjes pruttelen.
- De pasta roeren we door de saus heen en genieten maar!
- Eetsmakelijk!
#3 Macaroni met verborgen groente.
Macaroni met verborgen groente.
Ingrediënten
- 250 gram macaroni
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 250 gram macaroni groenten
- 2 teentjes knoflook
- 3 grote tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- 350 rundergehakt
- 1 tl sambal knoflook
- geraspte kaas
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de tomaten en de paprika in kleine stukjes, de wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook met de zak macaroni groenten, paprika en de wortelblokjes 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
- Voeg de tomaten en een klein beetje water (100 ml) toen aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje en roer dit er doorheen.
- Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rul het gehakt in een wokpan.
- Pureer de groente tot een mooie saus en voeg de saus toe aan het gehakt.
- Roer de macaroni door de saus met 1 tl sambal knoflook en eventueel wat zout en peper naar smaak. Garneer met geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
#4 Mini pancakes met suiker&kaneel.
Mini pancakes met suiker & kaneel.
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 250 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 tl kaneel
- 3 eieren
- snuf zout
- boter
suiker & kaneel mengsel:
- 5 el kristalsuiker
- 2 el kaneel
Instructies
- Klop de melk, bloem, eieren, vanillesuiker, zout en kaneel tot een mooi beslag.
- Verwarm wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi lichtbruin.
- Meng in een bakje wat kristalsuiker en kaneel. Vouw de pancakes dubbel en rol op. Rol de pancakes door de kristal en kaneelmengsel.
- Eetsmakelijk!
#5 Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.
Broodje kipburger met honing-mosterdsaus.
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 á 3 kipfilets
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 tomaat
- 200 gram rucola sla
- 3 el mayonaise
- 2 tl grove mosterd
- 4 tl dijon mosterd
- 1 1/5 el honing
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl venkelzaad
- stukjes komkommer
- peper
- zout
- paneermeel
- 1 ei
- bloem
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. En verwarm de hamburgerbroodjes zoals op verpakking staat vermeld.
- Snijd de kipfilet in 4 mooie ronde stukken. Leg wat huishoudfolie over de kip en sla de kipfilet wat platter. Dit kan je met een deegroller of met de achterkant van een koekenpan doen.
- Neem 3 bakjes. 1 bakje met bloem, 1 bakje met de geklopte ei met paprikapoeder, venkelzaad en peper en zout. En 1 bakje met de paneermeel.
- Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door de paneermeel. Zorg dat de kip goed bedekt is.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de kipburgers 10 minuten gaar. Draai afentoe om en leg de laatste minuut op alle burgers een plakje cheddar kaas.
- Maak ondertussen de honing-mosterdsaus. Meng in een bakje de mayonaise, de grove mosterd, de Dijon mosterd en honing.
- Snijd de tomaat en de komkommer in plakje en beleg de broodjes met wat sla, kip met cheddar kaas, tomaat, komkommer met heerlijke honing-mosterdsaus.
- Eetsmakelijk!




