De 5 x best bekeken recepten van december 2021.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Pasta met Aubergine & Ricotta

Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte kip
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr pastaschelpjes
  • 2 el rode chili-knoflookpesto
  • 50 gr ricotta
  • 15 gr parmezaanse kaas
  • handje amandelen
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
  • Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta, ricotta

#2 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht. 
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en zet opzij.
  • Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
  • Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
  • Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
  • Voeg de rijst toe aan de pan met stukjes ei en bak dit nog even een aantal minuten mee.
  • Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ketjap manis, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#3 Pistoletjes kipsaté.

Pistoletje kipsaté.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus & gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of als een makkelijke avondmaaltijd. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistoletjes
  • 2 kipfilets of kippendijfilets, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal (of naar smaak)
  • 1 el honing
  • 2 cm fijngesneden gember
  • (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • gebakken uitjes
  • sla
  • komkommer, in dunne plakjes
  • rode ui, in dunne ringen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor en bak de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking. (of koop kant en klaar)
  • Meng in een kom de fijngehakte knoflook, ketjap manis, sambal, honing en fijngesneden gember. Marineer de kipblokjes in dit mengsel en laat het minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Verhit wat olie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant.
  • Verwarm de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de afgebakken pistoletjes doormidden.
  • Beleg de onderste helften van de pistoletjes met een paar blaadjes sla, plakjes komkommer en rode ui.
  • Leg de gebakken kipsaté op de groenten.
  • Schep wat warme satésaus over de kipsaté.
  • Bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.
  • Plaats de bovenste helften van de pistoletjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, kipsate

#4 Broodje hete kip.

Broodje hete kip.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van deze hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl suiker
  • 2 tl sambal oelek (of naar smaak)
  • snufje zout
  • olijfolie
  • handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de pistolets en bak de pistolets af. (of koop al afgebakken broodjes)
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de plakjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de rode paprika toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis, zoete chilisaus, suiker, sambal oelek en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Snijd de afgebakken pistolets doormidden en leg ze open.
  • Beleg de onderste helften van de pistolets met plakjes komkommer.
  • Schep het hete kipmengsel royaal op de komkommer.
  • Bestrooi de hete kip met gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
  • Leg de bovenste helften van de pistolets erop en serveer de broodjes direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, broodje hete kip, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#5 Pasta met courgette & zalm.

Volkorenpasta met courgette & zalm.

Ook zo gek op pasta en zalm? Dan kan je dit gerecht zeker eens maken! Een romige pasta gevuld met blokjes courgette en stukjes zalm.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 2 stuk zalmfilet
  • ½ courgette
  • 15 gram verse bieslook
  • ½ citroen
  • ½ bakje zuivelspread bieslook
  • 50 ml kookvocht
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de courgette in kleine blokjes en snijd de zalm ook in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn en pers de citroen uit.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes 3 minuten. Voeg daarna de zalmblokjes toe en bak 1 minuut mee.
  • Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
  • Voeg de zuivelspread en de kookvocht toe aan de zalm met courgette. Roer dit rustig door zodat het vloeibaar gaat worden.
  • Voeg de bieslook en de pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met de citroensap en eventueel wat peper & zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, pasta met zalm, zalmfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39