Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van december.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Pasta met Aubergine & Ricotta

Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte kip
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr pastaschelpjes
  • 2 el rode chili-knoflookpesto
  • 50 gr ricotta
  • 15 gr parmezaanse kaas
  • handje amandelen
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
  • Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta, ricotta

#2 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 150 gram volkorenrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • ketjap manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookzout
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en zet opzij.
  • Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
  • Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld kippenbouillon toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
  • Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
  • Voeg de rijst toe en bak dit nog even een aantal minuten mee.
  • Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ketjap manis, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#3 Pistoletjes kipsaté.

Pistoletje kipsaté.

Een heerlijk broodje gevuld met kipsaté met satésaus en gebakken uitjes. Heerlijk voor een lunch of avondmaaltijd. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 witte pistoletjes
  • 350 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 5 el ketjap manis
  • 2 cm fijngesneden gember
  • 2 el honing
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 tl sambal
  • satésaus
  • gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng dit met de ketjap manis, honing, sambal, gember en fijn geperst knoflook. Laat de gemarineerde kipsaté ongeveer een uur in de koelkast staan. Hoe langer, hoe beter.
  • Verwarm de pistoletjes in de oven even op en verwarm de satésaus.
  • Bak de kipsaté in de koekenpan. Als de kip gaar is, snijd je de broodjes open en beleg je de broodjes met wat sla, leg de kipsaté erop met wat satésaus eroverheen. Garneer met wat gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broodje kipsaté, kipsate

#4 Broodje hete kip.

Broodje hete kip.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van deze hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 1/4 komkommer
  • 4 afbakbroodjes
  • 1/2 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 flinke tl suiker
  • 3 tl sambal oelek
  • snuf zout
  • olijfolie
  • handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
  • Snijd ondertussen een 1/2 paprika in kleine dunne reepjes en bak deze 2 minuten mee met de ui.
  • Voeg de kipfilet blokjes toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Meng ondertussen de ketjap manis, zout, sambal, suiker en chilisaus samen en voeg dit toe bij de kip. Laat dit 5 minuten lekker pruttelen.
  • Snijd de broodjes open en vul ze met de kip en plakjes komkommer.
  • Garneer met wat gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, broodje hete kip, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#5 Pasta met courgette & zalm.

Volkorenpasta met courgette & zalm.

Ook zo gek op pasta en zalm? Dan kan je dit gerecht zeker eens maken! Een romige pasta gevuld met courgette en zalm.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 courgette
  • 25 gram verse bieslook
  • 1 citroen
  • 1 bakje zuivelspread bieslook
  • 100 ml kookvocht
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de courgette in kleine blokjes en snijd de zalm ook in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn en pers de helft van de citroen uit.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes 3 minuten. Voeg daarna de zalmblokjes toe en bak 1 minuut mee.
  • Giet als de pasta klaar is af en bewaar wat kookvocht.
  • Voeg de zuivelspread en de kookvocht toe aan de zalm. Roer dit rustig door zodat het vloeibaar gaat worden. Voeg de bieslook en de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Wel voorzichtig! Breng op smaak met de citroensap en eventueel wat peper & zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, pasta met zalm, zalmfilet
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.