DE 5 x BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN FEBRUARI 2024.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Rode curry met sperziebonen, broccoli & tauge.

Rode curry met sperziebonen, broccoli & tauge.

Een heerlijk gerecht van pittige rode curry met knapperige tauge.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 1 pakje rode curry pasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 150 gram sperziebonen (uit de diepvries), gehalveerd
  • 150 gram broccoli (uit de diepvries), in kleine roosjes gesneden
  • 50 gram tauge
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst klaar is, laat het dan even rusten met het deksel op de pan terwijl je de curry bereidt.
  • Verhit wat olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze iets zachter zijn geworden.
  • Voeg de kipfiletblokjes, broccoli, sperziebonen en paprikapoeder toe aan de pan en bak tot de groente zacht zijn aan de buitenkant en gaar van binnen.
  • Voeg de rode curry pasta toe aan de pan en bak deze een minuutje mee om de smaken te activeren.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de pan en roer alles goed door. Laat de curry sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt, dit duurt meestal 8-10 minuten.
  • Voeg op het laatste moment de helft van de tauge toe aan de curry en roer alles goed door. Laat het nog een minuutje sudderen tot de tauge net gaar is.
  • Serveer de rode curry met de overige tauge.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord curry, makkelijke recepten

#2 PASTA SPINAZIE MET ZONGEDROOGDE TOMATEN & KIP.

Pasta spinazie met zongedroogde tomaten & kip.

Dit heerlijke pasta gerecht is snel en gemakkelijk te bereiden en zit boordevol smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram penne
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 150 gram verse bladspinazie
  • 300 gram kipfilet reepjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el italiaanse kruiden
  • snufje chilivlokken (naar smaak)
  • 150 ml kookroom
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de penne met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de kipfilet reepjes toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn en een goudbruine kleur hebben gekregen.
  • Voeg de zongedroogde tomaten, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe aan de pan. Bak dit mengsel nog een paar minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken.
  • Giet de kookroom in de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de saus een paar minuten pruttelen tot hij iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte penne toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta goed bedekt is met de saus en de ingrediënten.
  • Garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta, spinazie

#3 ANDIJVIE STAMPPOT MET GEWOKTE ANDIJVIE.

Andijvie stamppot met gewokte andijvie.

Hier is een eenvoudig recept voor een smakelijke andijviestamppot met gewokte andijvie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram geschilde aardappelen, in gelijke stukken
  • 300 gram andijvie, fijngesneden
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el kruidenkaas (bijvoorbeeld bieslook of kruiden)
  • scheutje warme melk
  • 30 gram geraspte, Parmezaanse kaas
  • 1 rookworst
  • 1 groente bouillonblokje
  • gebakken uitjes
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in een grote pan met 1 groente bouillonblokje tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  • Terwijl de aardappelen koken, bak je de spekjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze mee tot de ui zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de fijngesneden andijvie toe aan het spek en de ui in de pan. Wok de andijvie kort tot het geslonken is maar nog wel wat bite heeft. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Stamp de gekookte aardappelen met de roomboter en scheutje warme melk tot een smeuïge puree.
  • Voeg de gewokte andijvie, spekjes en ui toe aan de puree en meng goed door.
  • Voeg de mosterd, kruidenkaas en parmezaanse kaas toe aan de stamppot en roer alles goed door tot de kaas gesmolten is en de mosterd goed is verdeeld.
  • Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  • Garneer de stamppot wat gebakken uitjes, geraspte parmezaanse kaas en plakjes rookworst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot andijvie

#4 ITALIAANSE BOL MET GEROOKTE KIP.

Italiaanse bol met gerookte kip.

Deze heerlijke gerookte kip broodje is een perfecte keuze voor een smakelijke lunch. Erg lekker met de zelfgemaakte dressing!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 italiaanse bollen
  • handje rucola sla
  • ½ rood ui, in dunne ringen gesneden
  • 150 gram dun gesneden gerookte kip
  • handje kiemmix
  • 2 el augurken blokjes zoetzuur
  • 1 gekookt ei, in plakjes gesneden
  • handje Pijnboompitten, geroosterd

dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el truffelmayonaise
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl kerriepoeder

Instructies
 

  • Meng in een kom de mayonaise, truffelmayonaise, honing, mosterd en kerriepoeder. Zet opzij.
  • Snijd de Italiaanse bollen open.
  • Besmeer de onderkant van de bollen met wat dressing en daarna met wat rucola sla.
  • Leg dun gesneden gerookte kip bovenop de sla.
  • Verdeel de dunne plakjes rode ui over de kip.
  • Voeg een handje kiemmix toe op de rode ui.
  • Leg enkele plakjes gekookt ei bovenop de kiemmix.
  • Strooi wat augurkenblokjes zoetzuur over de eieren.
  • Lepel wat van de dressing over de ingrediënten op elke bol.
  • Bestrooi de bovenkanten van de broodjes met geroosterde pijnboompitten.
  • Plaats de bovenste helften van de broodjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, lunch recepten

#5 PASTA PESTO MET DIEPVRIES SPINAZIE & GEROOKTE ZALM.

Pasta pesto met diepvries spinazie & gerookte zalm.

Een gerecht zo lekker dat je het elke dag zou kunnen eten! Een eenvoudige pasta met diepvries bladspinazie en gerookte zalm in een romige saus van groene pesto. In slechts enkele stappen creëer je een heerlijke maaltijd op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 200 gram diepvries bladspinazie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el groene pesto
  • 150 gram kruidenkaas
  • 2 el crème fraîche
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak dit tot het zacht en glazig is.
  • Voeg de kruidenkaas, groene pesto en crème fraîche toe aan de pan. Roer alles goed door tot de saus romig en goed gemengd is.
  • Voeg de diepvriesspinazie en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Voeg de helft van de stukjes gerookte zalm toe aan de saus en laat deze kort meewarmen.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles voorzichtig, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Verdeel de overige zalm over de pasta en serveer direct. Garneer eventueel met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pasta met spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39