Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van november.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Broodje hete kip.

Broodje hete kip.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van deze hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 1/4 komkommer
  • 4 afbakbroodjes
  • 1/2 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 flinke tl suiker
  • 3 tl sambal oelek
  • snuf zout
  • olijfolie
  • handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
  • Snijd ondertussen een 1/2 paprika in kleine dunne reepjes en bak deze 2 minuten mee met de ui.
  • Voeg de kipfilet blokjes toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Meng ondertussen de ketjap manis, zout, sambal, suiker en chilisaus samen en voeg dit toe bij de kip. Laat dit 5 minuten lekker pruttelen.
  • Snijd de broodjes open en vul ze met de kip en plakjes komkommer.
  • Garneer met wat gebakken uitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, broodje hete kip, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#2 Ovenschotel met krieltjes, groente & kip.

Ovenschotel met krieltjes, groente en kip.

Een makkelijk gerecht en snel klaar. Je kan dit gerecht al een avond van te voren klaarmaken en zodra je thuis bent in de oven schuiven. Ideaal toch?!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram voorgekookte mini krieltjes of aardappelblokjes
  • 125 gram warm gerookte kipfiletreepjes (jumbo)
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el paprikapoeder
  • snuf uienpoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • 80 gram Parrano Snippers Originale
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes even op zodat ze wat zachter worden.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de aardappeltjes, kip en de groenten.
  • Voeg alle kruiden en de créme fraiche toe en schep alles door elkaar.
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
  • Zet de schaal voor ongeveer 25 á 30 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelschotel, Kip & Gevogelte, krieltjes, ovenschotel

#3 Pasta bolognese met spek & doperwten.

Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pot pastasaus naar keuze
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram ontbijtspek
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
  • Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit ruw.
  • Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar. 
  • Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta, pasta bolognese

#4 Gele paprikasoep.

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor een lunch!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • olijfolie
  • snuf kerriepoeder
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprika 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippenbouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

#5 Stamppot van snijbonen.

Stamppot van snijbonen.

Een lekkere stamppot die makkelijk te maken is. Voor een extra twist kan je eventueel nog uitgebakken spekjes toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gesneden snijbonen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje melk
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met wat zout voor 15 minuten gaar.
  • Was en kook de snijbonen met bouillonblokje in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui, pers de knoflook en bak de ui en knoflook in een koekenpan met wat olijfolie glazig.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een scheutje melk en mosterd tot een smeuïge puree.
  • Meng de ui, knoflook en de snijbonen door de aardappelpuree.
  • Breng de stamppot nog eventueel naar smaak met wat zout, peper en mosterd.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, snijbonen stamppot, stamppot, stamppot recepten
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.