De 5 x best bekeken recepten van november 2021.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Broodje hete kip.

Broodje hete kip.

Zin in een makkelijke pittige hap? wat dacht je van deze hete kip broodjes! Snel klaar en pittig lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pistolets
  • 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl suiker
  • 2 tl sambal oelek (of naar smaak)
  • snufje zout
  • olijfolie
  • handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de pistolets en bak de pistolets af. (of koop al afgebakken broodjes)
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de plakjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de rode paprika toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis, zoete chilisaus, suiker, sambal oelek en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Snijd de afgebakken pistolets doormidden en leg ze open.
  • Beleg de onderste helften van de pistolets met plakjes komkommer.
  • Schep het hete kipmengsel royaal op de komkommer.
  • Bestrooi de hete kip met gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
  • Leg de bovenste helften van de pistolets erop en serveer de broodjes direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord brood recepten, broodje hete kip, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#2 Ovenschotel met krieltjes, groente & kip.

Ovenschotel met krieltjes, groente en kip.

Een makkelijk gerecht en snel klaar. Je kan dit gerecht al een avond van te voren klaarmaken en zodra je thuis bent in de oven schuiven. Ideaal toch?!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram voorgekookte mini krieltjes of aardappelblokjes
  • 125 gram warm gerookte kipfiletreepjes (jumbo)
  • 1 tomaat
  • ½ courgette
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el paprikapoeder
  • snuf uienpoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout
  • 80 gram Parrano Snippers Originale
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes even op zodat ze wat zachter en gaar worden.
  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en courgette in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de aardappeltjes met de kip en groente.
  • Voeg alle kruiden en de créme fraiche toe en schep alles door elkaar.
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
  • Zet de schaal voor ongeveer 25 á 30 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelschotel, Kip & Gevogelte, krieltjes, ovenschotel

#3 Pasta bolognese met spek & doperwten.

Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 150 gram ontbijtspek
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pot basis pastasaus naar keuze
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
  • Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar. 
  • Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta, pasta bolognese

#4 Gele paprikasoep.

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor de lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

#5 Stamppot van snijbonen.

Stamppot van snijbonen.

Een lekkere stamppot die makkelijk te maken is. Voor een extra twist kan je eventueel nog gebakken spekjes toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gesneden snijbonen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje warme melk
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met wat zout voor 15 minuten gaar.
  • Was en kook de snijbonen met een bouillonblokje in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui, pers de knoflook en bak de ui en knoflook in een koekenpan met wat olijfolie glazig.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een scheutje warme melk en mosterd tot een smeuïge puree.
  • Roer de ui, knoflook en de snijbonen door de aardappelpuree.
  • Breng de stamppot nog eventueel naar smaak met wat zout, peper en mosterd.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, snijbonen stamppot, stamppot, stamppot recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39