Top 5 recepten van deze maand.
#1 Broodje hete kip.
Broodje hete kip.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1/4 komkommer
- 4 afbakbroodjes
- 1/2 rood paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el ketjap manis
- 2 el zoete chilisaus
- 1 flinke tl suiker
- 3 tl sambal oelek
- snuf zout
- olijfolie
- handje gebakken uitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes zoals op verpakking staat vermeld.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en zet opzij.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
- Snijd ondertussen een ½ paprika in kleine dunne reepjes en bak deze 2 minuten mee met de ui.
- Voeg de kipfilet blokjes toe en bak dit 5 minuten mee.
- Meng ondertussen de ketjap manis, zout, sambal, suiker en chilisaus samen en voeg dit toe bij de kip. Laat dit 5 minuten lekker pruttelen.
- Snijd de broodjes open en vul ze met de kip en plakjes komkommer.
- Garneer met wat gebakken uitjes.
- Eetsmakelijk!
#2 Ovenschotel met krieltjes, groente & kip.
Ovenschotel met krieltjes, groente en kip.
Ingrediënten
- 450 gram voorgekookte mini krieltjes of aardappelblokjes
- 125 gram warm gerookte kipfiletreepjes (jumbo)
- 1 tomaat
- ½ courgette
- 1 rood paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el creme fraiche
- 1 el paprikapoeder
- snuf uienpoeder
- snuf knoflookpoeder
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 80 gram Parrano Snippers Originale
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes even op zodat ze wat zachter en gaar worden.
- Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en courgette in kleine blokjes.
- Meng in een kom de aardappeltjes met de kip en groente.
- Voeg alle kruiden en de créme fraiche toe en schep alles door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
- Zet de schaal voor ongeveer 25 á 30 minuten in de oven.
- Eetsmakelijk!
#3 Pasta bolognese met spek & doperwten.
Pasta bolognese met spek & doperwten.
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 150 gram ontbijtspek
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 pot basis pastasaus naar keuze
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
- 150 gram diepvries doperwten
- 1 kippen bouillonblokje
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
- Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
- Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar.
- Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
- Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
- Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Eetsmakelijk!
#4 Gele paprikasoep.
Gele paprikasoep.
Ingrediënten
- 3 gele paprika's
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml water
- snuf kerriepoeder
- olijfolie
- peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
- Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
- Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
- Garneer de soep met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
#5 Stamppot van snijbonen.
Stamppot van snijbonen.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gesneden snijbonen
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- scheutje warme melk
- 1 el mosterd
- olijfolie
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook ze met wat zout voor 15 minuten gaar.
- Was en kook de snijbonen met een bouillonblokje in 8 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de ui, pers de knoflook en bak de ui en knoflook in een koekenpan met wat olijfolie glazig.
- Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een scheutje warme melk en mosterd tot een smeuïge puree.
- Roer de ui, knoflook en de snijbonen door de aardappelpuree.
- Breng de stamppot nog eventueel naar smaak met wat zout, peper en mosterd.
- Eetsmakelijk!