De 5 beste recepten van November 2023.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 KIP MET ZOETZURE SAUS.

Kip met zoetzure saus.

Hier is een eenvoudig recept voor kip in zoetzure saus zonder gebruik te maken van kant-en-klare pakjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 1 geel paprika
  • 1 rood paprika
  • 1 ui
  • ½ blikje ananas blokjes (227 gram met sap)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketchup
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el chilisaus
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  • Terwijl de rijst kookt, bereid je de saus voor. In een kom meng je de sojasaus, gembersap, ketchup, suiker en chilisaus.
  • Snijd de paprika's in reepjes en de ui en knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar, dit duurt meestal zo'n 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak dit tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de paprika en ananas toe aan de pan en bak dit voor ongeveer 5 minuten mee. (bewaar de helft van de ananassap)
  • Doe de gebakken kip terug in de pan en giet de saus en ananassap erbij. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten zachtjes sudderen om de saus te laten indikken.
  • Verdeel de rijst met de saus over de borden en garneer eventueel met vers gehakte peterselie of lente-uitjes.
  • Eetsmakelijk!

#2 ROMIGE PASTA MET HAM & PREI.

Romige pasta met ham & prei.

Nieuwsgierig naar een snel en heerlijk pastagerecht? Deze romige pasta met prei en hamreepjes is precies wat je zoekt. Met een romige saus, knapperige prei met hamreepjes en parmezaanse kaas zorgt dit gerecht voor een smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta naar keuze
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram plakjes schouderham (gesneden in stukjes)
  • 150 ml kookroom
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de ui en prei in dunne halve ringen.
  • Verhit wat olijfolie en bak de ui en prei voor 3-4 minuten of totdat de prei zacht begint te worden.
  • Snijd de ham in kleine reepjes en voeg de hamreepjes toe aan de pan en bak ze 3 minuten mee.
  • Giet de kookroom erbij en roer alles goed door. Laat de saus een paar minuten pruttelen zodat deze wat dikker wordt. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met peterselie en extra Parmezaanse kaas als je dat wilt.
  • Serveer dit gerecht gelijk.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta

#3 ROMIGE PASTA MET HAM & DOPERWTEN.

Romige pasta met ham & doperwten.

Deze romige pasta met ham en doperwten is een smaakvol gerecht dat snel op tafel staat en vol van smaak is. Met zachte hamreepjes, knapperige doperwten en een rijke, romige saus is deze pasta een ware traktatie voor je smaakpapillen. Ontdek hoe je met simpele en goedkope ingrediënten een verrukkelijke maaltijd kunt bereiden waar iedereen van zal genieten."
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta naar keuze
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kop doperwten (diepvries of vers)
  • 100 gram plakjes schouderham (gesneden in stukjes)
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 kop melk
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • snuf peterselie

Instructies
 

  • Kook de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de ham in reepjes.
  • Terwijl de pasta kookt, smelt je de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de hamreepjes en doperwten toe aan de pan. Bak ze een paar minuten mee tot de hamreepjes wat knapperig zijn en de doperwten ontdooid en opgewarmd zijn.
  • Strooi de bloem over het mengsel en roer goed om ervoor te zorgen dat de bloem goed is opgenomen. Laat het geheel een minuut of twee koken, terwijl je blijft roeren.
  • Giet langzaam de melk in de pan, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken dit duurt meestal ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer tot de kaas volledig gesmolten is. Proef de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Giet de gekookte pasta in de pan met de saus en roer alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  • Serveer de romige pasta direct. Garneer eventueel met wat peterselie en extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord budget recept, makkelijkerecepten, pasta met ham

#4 GRIEKSE AARDAPPELSCHOTEL MET GYROS KIP.

Griekse Aardappelschotel met Gyros Kip.

Geniet van deze smaakvolle en gemakkelijk te bereiden Griekse Aardappelschotel met gebakken krieltjes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram mini krieltjes
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 2 el gyroskruiden
  • snuf tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de mini krieltjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal de krieltjes uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde koekenpan, voeg je nog wat olijfolie toe. Bak de kipblokjes met de gyros kruiden tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de koekenpan en bak de courgette, wortel, rode puntpaprika, rode ui en knoflook tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gebakken krieltjes en kip weer toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar en laat het nog even samen bakken zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  • Verkruimel de feta over het geheel.
  • Garneer met tijm.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord eenpansgerechten, griekse recepten

#5 TORTELLINI CAESAR SALADE.

Tortellini Caesar salade

Vanavond iets heerlijks op het menu! Een eenvoudig, maar verrukkelijke Tortellini Caesar Salade. Een perfecte combinatie van gevulde tortellini, kip, sla met een smaakvolle Caesar dressing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tortellini (bijvoorbeeld gevuld met kaas of vlees)
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 125 gram mini mozzarella bolletjes, door de helft gesneden
  • ½ komkommer, in halve plakjes
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 85 gram veldsla
  • 20 gram croutons
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • Caesar dressing (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • kipkruiden
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Bak de spekblokjes in een koekpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfiletblokjes met kipkruiden naar smaak en bak met wat olijfolie tot ze gaar zijn. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Meng de gekookte tortellini, mozzarella, komkommer, rode ui, Parmezaanse kaas, kipfiletblokjes en spekblokjes in een grote kom.
  • Voeg de sla toe en meng voorzichtig.
  • Voeg naar smaak Caesar dressing toe en meng opnieuw totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  • Garneer met wat croutons, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ceasersalade, pastasalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2024 | Eten met Danielle