Top 5 lekkerste stamppot recepten.

Op zoek naar een lekker recept voor stamppot? Kijk snel naar deze 5 stamppot recepten die favoriet zijn op de site.

#1 Boerenkool met ketjap en rookworst.

Boerenkool met rookworst.

We mogen weer lekker stampen! Een lekker stamppotje met rode ui, spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 rode ui
  • 1 el mosterd
  • 1 groente bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • ketjap manis
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 XXL rookworst

Instructies
 

  • Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  • Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groente bouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
  • Pel en snijd de rode uien in dunne halve ringen. Bak eerst in een koekenpan de spekjes aan. Voeg na 5 minuten de rode ui toe en bak de spekjes zachtjes krokant. Voeg de laatste 2 minuten nog een scheut ketjap manis toe.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheut melk tot een mooi puree.
  • Roer de boerenkool met de helft van de ui en spekjes door de puree heen. Voeg de mosterd toe met een scheutje ketjap manis, peper en zout naar smaak. Even roeren en klaar.
  • Bereid de rookworst volgens de verpakking. Garneer de stamppot met de overige ui en krokante spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot boerenkool, winter recepten

#2 Prei stamppot met kipfilet, tomaat & mozzarella.

Prei stamppot met kipfilet, tomaat & mozzarella.

Ik vond een heerlijke recept op AH die ik zeker wilde proberen. Een lekker stamppot prei met smaakvolle kipfilet reepjes. Dit lust iedereen wel!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 zakje mozzarella (125 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gram cherry tomaten
  • 300 gram kipfilet reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chili vlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • scheutje kookvocht

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen met wat zout gaar.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de prei op laag vuur 10 minuten. Wel af en toe roeren.
  • Pers 3 knoflookteentjes uit en fruit met wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak dit voor 2 minuten mee.
  • Voeg de chilivloeken en oregano en de kip toe. Bak de kip al roerend op laag vuur gaar.
  • Snijd de cherry tomaten door de helft en voeg dit als de kip gaar is toe aan de pan.
  • Giet de aardappelen ondertussen af. Bewaar wel een beetje kookvocht zodat je dit door de aardappelen kan stampen. Roer de prei door de aardappelpuree en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Maak de mozzarella droog en snijd in kleine stukjes. Roer de mozzarella door de kip met tomaat en laat van het vuur af rustig smelten.
  • Serveer de stamppot met de kip.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipfilet, stamppot, stamppot prei

#3 Spinazie stamppot.

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookpoeder, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

#4 Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Zin in een smakelijke boerenkool met gebakken rookworst in een heerlijke jus. Deze moet je echt proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rookworst
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 uien
  • 100 gram champignons
  • 5 el ketjap manis
  • 25 ml melk
  • ½ el mosterd
  • klein scheutje water
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  • Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groentebouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
  • Snijd de rookworsten in plakjes, de uien in dunne ringen en de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de spekreepjes, de plakjes rookworst, uien champignons. Bak dit 6 minuten goed aan en voeg de ketjap manis en de mosterd toe, roer dit goed door. Klein scheutje water erbij en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een scheut melk tot een mooi puree.
  • Schep de boerenkool op de borden en garneer de stamppot met de heerlijke gebakken worstenjus met ui.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord rookworst, stamppot

#5 Stamppot kerrie zuurkool.

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ook zo zin in een stamppot? Ik ben gek op zuurkool maar de kerrie zuurkool vind ik toch wel het lekkerst. Heerlijk met spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram kerrie zuurkool (jumbo)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 100 ml melk
  • 2 rookworsten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
  • Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
  • Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
  • Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
  • Giet de zuurkool af. Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
  • Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met rookworst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot recepten, winter recepten, zuurkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle