Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 lekkerste stamppot recepten.

Op zoek naar een lekker recept voor stamppot? Kijk snel naar deze 5 stamppot recepten die favoriet zijn op de site.

#1 Boerenkool met ketjap en rookworst.

Boerenkool met rookworst.

We mogen weer lekker stampen! Een lekkere stamppot met rode ui, spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 rode ui
  • 1 el mosterd
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • ketjap manis
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 XXL rookworst

Instructies
 

  • Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  • Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groentebouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
  • Pel en snijd de rode uien in dunne halve ringen. Bak eerst in een koekenpan de spekjes aan. Voeg na 5 minuten de rode ui toe en bak de spekjes zachtjes krokant. Voeg de laatste 2 minuten nog een scheut ketjap manis toe.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheut melk tot een mooi puree.
  • Roer de boerenkool met de helft van de ui en spekjes door de puree heen. Voeg de mosterd toe met een scheutje ketjap manis, peper en zout naar smaak. Even roeren en klaar.
  • Bereid de rookworst volgens de verpakking. Garneer de stamppot met de overige ui en krokante spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot boerenkool, winter recepten

#2 Prei stamppot met kipfilet, tomaat & mozzarella.

Prei stamppot met kipfilet, tomaat & mozzarella.

Ik vond een heerlijke recept op AH die ik zeker wilde proberen. Een lekker stamppot prei met smaakvolle kipfilet reepjes. Dit lust iedereen wel!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 zakje mozzarella (125 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gram cherry tomaten
  • 300 gram kipfilet reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chili vlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • scheutje kookvocht

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen met wat zout gaar.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de prei op laag vuur 10 minuten. Wel af en toe roeren.
  • Pers 3 knoflookteentjes uit en fruit met wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree toe en bak dit voor 2 minuten mee.
  • Voeg de chilivloeken en oregano en de kip toe. Bak de kip al roerend op laag vuur gaar.
  • Snijd de cherry tomaten door de helft en voeg dit als de kip gaar is toe aan de pan.
  • Giet de aardappelen ondertussen af. Bewaar wel een beetje kookvocht zodat je dit door de aardappelen kan stampen. Roer de prei door de aardappelpuree en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Maak de mozzarella droog en snijd in kleine stukjes. Roer de mozzarella door de kip met tomaat en laat van het vuur af rustig smelten.
  • Serveer de stamppot met de kip.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipfilet, stamppot, stamppot prei

#3 Spinazie stamppot.

Spinazie stamppot met spekjes en champignons.

Deze spinazie stamppot met spekjes en champignons is snel klaar en ontzettend lekker! 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 el mosterd
  • scheut ketjap manis
  • scheut melk
  • snuf knoflookzout
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snipper de ui maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekjes uit het vet en bak hier de ui en champignons in.
  • Voeg na 5 minuten de spinazie in delen toe en laat dit al roerend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Voeg de mosterd, ketjap manis, knoflookzout, peper en eventueel zout naar smaak toe en roer dit door de puree.
  • Schep de spinazie met ui en champignons doorheen of erover heen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie, spinazie stamppot, stamppot recepten

#4 Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Stamppot boerenkool met gebakken rookworst.

Zin in een zalige boerenkool met een heerlijke zoete, zoute bite? Dan kan je dit zeker proberen! Boerenkool met gebakken rookworst in een heerlijke jus. Deze moet je echt proberen!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 rookworsten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 uien
  • 150 gram champignons
  • 10 el ketjap manis
  • 50 ml melk
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • peper
  • klein scheutje water

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Schil de aardappelen, snijd in vieren, was ze en voeg met 2 bouillonblokjes en de boerenkool in de pan.
  • Snijd de rookworsten in plakjes, de uien in dunne ringen en de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de magere spekreepjes, de plakjes rookworst, uien en champignons. Bak dit 6 minuten goed aan en voeg de ketjap manis en de mosterd toe, roer dit goed door. Klein scheutje water erbij en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen en boerenkool na ongeveer 20 minuten af, pureer met een stamper en voeg wat melk toe. Roer dit nog even goed door.
  • Schep de boerenkool op de borden en garneer de stamppot met de heerlijke gebakken worstenjus met ui.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord rookworst, stamppot

#5 Stamppot kerrie zuurkool.

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ik ben helemaal weg van kerrie zuurkool. Het is net even iets anders dan de gewone zuurkool. Je kan de kerrie zuurkool heel goed zelf maken maar de zuurkool is ook kant en klaar te verkrijgen bij de Jumbo.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram kerriezuurkool (jumbo)
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 25 gram boter
  • 100 ml melk
  • 2 rookworsten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
  • Smelt wat boter in een koekenpan en bak de spekjes lekker krokant.
  • Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een mooie gladde puree.
  • Giet de zuurkool af, schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
  • Flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met rookworst die je tegenwoordig zo in de magnetron kan opwarmen!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kerrie, kerriezuurkool, stamppot recepten, winter recepten, zuurkool
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.