DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN SEPTEMBER 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht. van deze maand.

#1 Komkommer tomaten & avocado salade met feta.

Komkommer tomaten & avocado salade met feta.

Deze salade barst van de kleur, voedingsstoffen en smaak, en is perfect geschikt voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij de barbecue.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ¼ komkommer
  • 125 gram snoepgroente tomaten mix
  • 1 avocado
  • 2 el mais
  • 1 klein rood ui
  • 100 gram feta
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de komkommer, tomaten en avocado in blokjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen en de feta in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Meng alles in een kom inclusief el bieslook met een scheutje olijfolie, scheutje balsamico azijn, peper en zout.
  • Schep alles goed om en klaar.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bbq, gezonde recepten, salade

#2 Snelle pasta met courgette, gehakt en spekjes.

Snelle pasta met courgette, gehakt en spekjes.

Dit snelle pastagerecht combineert courgette, gehakt en gerookte spekjes tot een smaakvolle maaltijd die snel te bereiden is. Het is een eenvoudig en heerlijk gerecht voor doordeweekse avonden.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 75 gram spekjes
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 ml water
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 6 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • snuf italiaanse kruiden
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en gaar. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de fijngesnipperde ui, gehakte knoflook en courgetteblokjes toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak kort totdat ze beginnen te zacht worden.
  • Los het runderbouillonblokje op in 100 ml warm water en voeg het toe aan de pan. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed zodat de pasta is bedekt met de saus.
  • Voeg de fijngesneden basilicum en extra Italiaanse kruiden toe voor extra smaak.
  • Schep de pasta op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bolognese saus, pasta bolognese, pasta recepten

#3 SPAGHETTI MET VENKEL & SALAMI.

Spaghetti met venkel & salami.

Geniet van een heerlijke maaltijd met deze smakelijke combinatie van spaghetti, venkel en salami. En… Het staat in slechts 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 120 gram milde salami worst
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in dunne reepjes en de salami in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, venkel en de salami blokjes voor 10 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, peterselie en blik tomaten toe.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, salami

#4 CAESAR SALADE MET GEGRILDE KIP.

Caesar salade met gegrilde kip.

Zin in een lichte snelle maaltijd? Wat dacht je van deze heerlijke pasta salade met gegrilde kip. Ideaal met restjes gegrilde kip.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gegrilde kip
  • ½ ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 80 gram pasta
  • ½ paprika
  • 2 eieren
  • geraspte parmezaanse kaas
  • handje croutons (kan je ook zelf maken)

dressing:

  • el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • ½ el Dijon mosterd
  • scheutje olijfolie
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pluk de gegrilde kip (zonder vel) en doe dit in een kom.
  • Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de ijsbergsla in grove stukken, de komkommer en paprika in stukjes en voeg dit toe bij de kip.
  • Voeg de afgekoelde pasta en stukjes ei erbij.
  • Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook fijn en meng alles ingrediënten goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de helft van de dressing door de salade en verdeel over de borden. Garneer met de overige dressing, croutons en nog wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord caesar salade, Kip & Gevogelte

#5 RISOTTO MET COURGETTE & SPEKJES.

Risotto met courgette & spekjes.

Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 1 courgette
  • 125 gram spekjes (mager)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee. 
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
  • Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, risotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39