Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Bekijk hier een top 5 budgetrecepten onder de 2,50 euro p.p.
#1 Rode linzen pasta met broccoli en kaassaus.
Rode linzen pasta met broccoli en kaassaus.
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen pasta
- 1 stronk broccoli
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 kipfilets
- 100 gram cherry tomaten
- 1 kippen bouillonblokje
- 200 ml slagroom
- 100 gram parmezaanse kaas rasp
- olijfolie
- snuf peper
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherry tomaten door de helft.
- Snijd de kipfilets in hele kleine blokjes.
- Zet een pan water op het vuur en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook, tomaten en de kip voor 5 minuten.
- Als de kip gaar is voeg je de slagroom en geraspte kaas met een snuf peper toe en verkruimel het kippen bouillonblokje boven de pan. Laat de saus zachtjes al roerend pruttelen. Roer de broccoli en pasta voorzichtig door de saus en verwarm dit voor 2 minuten mee.
- Eetsmakelijk!
#2 Erwtensoep.
Erwtensoep.
Ingrediënten
- 300 gram spekreepjes
- 1 groente bouillonblokje
- 500 gram spliterwten
- 1 prei
- 250 gram knolselderij
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 laurierblaadjes
- 25 gram bladselderij
- 2 liter water
- 1 rookworst
Instructies
- Doe het water in een soeppan, voeg de spliterwten, de spekreepjes en de laurierblaadjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep het schuim van het water af en kook afgedekt in ongeveer 60 minuten zachtjes.
- Was de groente en snijd de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladpeterselie fijn.
- Haal de laurierblaadjes uit de soep.
- Voeg na ongeveer 60 minuten als de spliterwten uit elkaar zijn gevallen de groente, bladselderij toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 30 minuten zachtjes koken. Wel af en toe roeren!
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. De soep is klaar als de groente zacht is.
- De erwtensoep is de volgende dag het lekkerst! Laat het goed afkoelen. Hierdoor zal de soep van opstijven.
- Eetsmakelijk!
#3 Macaroni met smac.
Macaroni met smac.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen, de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de smac in kleine blokjes.
- Rul het gehakt in een koekenpan. Als het gehakt gaar is voeg je de halve uienringen, paprika en geperste knoflook toe. Bak dit tot dat de ui glazig is.
- Voeg de blokjes Smac toe en bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de kruidenmix en het water toe en breng op smaak met de sambal. Laat dit even 5 minuten sudderen en roer tot slot de gekookte macaroni door de saus. Heerlijk met geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
#4 Gele paprikasoep.
Gele paprikasoep.
Ingrediënten
- 3 gele paprika's
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml water
- snuf kerriepoeder
- olijfolie
- peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
- Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
- Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
- Garneer de soep met wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
#5 Stamppot Kerrie zuurkool.
Stamppot Kerrie zuurkool.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 500 gram kerrie zuurkool (jumbo)
- 1 groente bouillonblokje
- 250 gram magere spekjes
- scheut ketjap manis
- 100 ml melk
- 2 rookworsten
- peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
- Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
- Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
- Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
- Giet de zuurkool af. Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
- Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Heerlijk met rookworst.
- Eetsmakelijk!