Top 5 Budget recepten.

Vandaag deel ik de 5 populairste budget recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kan gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 Rode linzen pasta met broccoli en kaassaus.

Rode linzen pasta met broccoli en kaassaus.

Een romige pasta met roosjes broccoli en kaassaus. Een lekker makkelijk recept en snel klaar!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram rode linzen pasta
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 100 gram cherry tomaten
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas rasp
  • olijfolie
  • snuf peper

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherry tomaten door de helft.
  • Snijd de kipfilets in hele kleine blokjes.
  • Zet een pan water op het vuur en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, knoflook, tomaten en de kip voor 5 minuten.
  • Als de kip gaar is voeg je de slagroom en geraspte kaas met een snuf peper toe en verkruimel het kippen bouillonblokje boven de pan. Laat de saus zachtjes al roerend pruttelen. Roer de broccoli en pasta voorzichtig door de saus en verwarm dit voor 2 minuten mee.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijke recepten, pasta, pasta met broccoli, pasta recepten

#2 Erwtensoep.

Erwtensoep.

Tijdens de koude winterdagen is er niets hartverwarmender dan een kom erwtensoep, ook wel bekend als snert. Deze heerlijk dikke soep zit boordevol smaak dankzij de spekreepjes, rookworst en diverse groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Soep
Porties 8 mokken

Ingrediënten
  

  • 300 gram spekreepjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 gram spliterwten
  • 1 prei
  • 250 gram knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 25 gram bladselderij
  • 2 liter water
  • 1 rookworst

Instructies
 

  • Doe het water in een soeppan, voeg de spliterwten, de spekreepjes en de laurierblaadjes toe en breng dit aan de kook.
  • Schep het schuim van het water af en kook afgedekt in ongeveer 60 minuten zachtjes.
  • Was de groente en snijd de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladpeterselie fijn.
  • Haal de laurierblaadjes uit de soep. 
  • Voeg na ongeveer 60 minuten als de spliterwten uit elkaar zijn gevallen de groente, bladselderij toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 30 minuten zachtjes koken. Wel af en toe roeren!
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. De soep is klaar als de groente zacht is.
  • De erwtensoep is de volgende dag het lekkerst! Laat het goed afkoelen. Hierdoor zal de soep van opstijven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord erwtensoep, snert, winter recepten

#3 Macaroni met smac.

Macaroni met smac.

Een heerlijk, simpel en snel recept voor een smaakvol bordje macaroni. Dit gerecht roept nostalgische herinneringen op. Herken jij dat ook? Ik gebruik zowel gehakt als Smac, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor slechts één van deze ingrediënten.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blikje smac, in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 pakje kruidenmix macaroni
  • 1 el sambal oelek
  • 300 gram geraspte kaas
  • 150 ml water
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Voeg de blokjes Smac toe en bak deze enkele minuten mee tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de fijngehakte uien, knoflook en paprika's toe aan het gehakt en de Smac. Bak alles samen totdat de uien glazig zijn en de paprika's zacht beginnen te worden.
  • Voeg de tomatenpuree en sambal toe aan het mengsel en roer goed door.
  • Voeg de kruidenmix toe en meng alles goed.
  • Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveer de macaroni op borden en bestrooi met geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord macaroni, pasta, smec

#4 Gele paprikasoep.

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor de lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • snuf kerriepoeder
  • olijfolie
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprikablokjes 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippen bouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht

#5 Stamppot Kerrie zuurkool.

Stamppot Kerrie zuurkool.

Ook zo zin in een stamppot? Ik ben gek op zuurkool maar de kerrie zuurkool vind ik toch wel het lekkerst. Heerlijk met spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram kerrie zuurkool (jumbo)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 250 gram magere spekjes
  • scheut ketjap manis
  • 100 ml melk
  • 2 rookworsten
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
  • Kook de zuurkool met een scheut water 20 minuten met deksel.
  • Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
  • Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
  • Giet de zuurkool af. Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
  • Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Heerlijk met rookworst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot recepten, winter recepten, zuurkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39