DE 5 BESTE RECEPTEN VAN JULI 2023.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 CARPACCIO PASTASALADE.

Carpaccio pastasalade.

Dol op carpaccio? Dol op pasta? Dan heb ik wat lekkers voor jou! Deze carpaccio pastasalade met spekjes in combinatie met de Caesar Dressing is waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak carpaccio
  • 80 gram pasta penne
  • 60 gram magere spekjes (kan weggelaten worden)
  • ½ krop ijsbergsla
  • klein rood uitje
  • ¼ komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • 2 eieren
  • 1 groente bouillonblokje
  • scheutje caesardressing (Cardini's Original)
  • handje pijnboompitten
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
  • Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Kook ondertussen de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de sla in grove stukken, ui in dunne halve ringen, komkommer en cherry tomaten in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing.
  • Meng de afgekoelde pasta, gebakken spekjes en stukjes ei erbij.
  • Bestrooi de salade met stukjes carpaccio, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpaccio salade, pasta salade

#2 RISOTTO MET COURGETTE & SPEKJES.

Risotto met courgette & spekjes.

Deze risotto met courgette en spekjes staat binnen 35 minuten op tafel. Door de Parmezaanse kaas wordt de risotto heerlijk smeuïg. Dit wil je zeker weten maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risotto
  • 1 courgette
  • 125 gram spekjes (mager)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee. 
  • Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
  • Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, risotto

#3 CAESAR SALADE MET GEGRILDE KIP.

Caesar salade met gegrilde kip.

Zin in een lichte snelle maaltijd? Wat dacht je van deze heerlijke pasta salade met gegrilde kip. Ideaal met restjes gegrilde kip.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gegrilde kip
  • ½ ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 80 gram pasta
  • ½ paprika
  • 2 eieren
  • geraspte parmezaanse kaas
  • handje croutons (kan je ook zelf maken)

dressing:

  • el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • ½ el Dijon mosterd
  • scheutje olijfolie
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pluk de gegrilde kip (zonder vel) en doe dit in een kom.
  • Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de ijsbergsla in grove stukken, de komkommer en paprika in stukjes en voeg dit toe bij de kip.
  • Voeg de afgekoelde pasta en stukjes ei erbij.
  • Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook fijn en meng alles ingrediënten goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de helft van de dressing door de salade en verdeel over de borden. Garneer met de overige dressing, croutons en nog wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord caesar salade, Kip & Gevogelte

#4 ROMIGE TAGLIATELLE MET BIEFSTUKREEPJES.

Romige tagliatelle met biefstukreepjes.

Dit gerecht met biefstuk is simpel om te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood paprika
  • 150 gram kastanje champignons
  • 300 gram biefstuk reepjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el creme fraiche of slagroom
  • 1 el ketjap manis
  • 150 gram spinazie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de paprika en champignons met de kerrie en paprikapoeder toe en bak dit voor 3 minuten mee.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit voor 1 minuut mee.
  • Voeg een scheutje pasta water toe en schep de crème fraiche en de ketjap manis erdoor en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
  • Roer de spinazie door de saus en als deze slinkt voeg je de tagliatelle toe.
  • Roer alles voorzichtig door, eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstukreepjes, pasta

#5 PASTA MET WITLOF & SPEKJES.

Pasta met witlof & spekjes.

Ik ben zelf niet echt dol op witlof maar in deze pasta met spekjes ga ik helemaal los met opscheppen! Een makkelijk en snel gerecht en binnen 20 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 stronken witlof
  • 1 ui
  • 125 gram magere spekjes
  • 1 flinke el kruidenroomkaas
  • 100 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie
  • snuf italiaanse kruiden
  • rucola sla (optioneel)

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
  • Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
  • Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
  • Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pastagerechten, witlof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk