Top 5 recepten van deze maand.
#1 CARPACCIO PASTASALADE.
Carpaccio pastasalade.
Ingrediënten
- 1 pak carpaccio
- 80 gram pasta penne
- 60 gram magere spekjes (kan weggelaten worden)
- ½ krop ijsbergsla
- klein rood uitje
- ¼ komkommer
- 8 cherry tomaten
- 2 eieren
- 1 groente bouillonblokje
- scheutje caesardressing (Cardini's Original)
- handje pijnboompitten
- geraspte parmezaanse kaas
Instructies
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Bak de spekjes krokant, haal uit de pan en zet opzij.
- Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
- Kook ondertussen de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de sla in grove stukken, ui in dunne halve ringen, komkommer en cherry tomaten in stukjes en doe dit in een kom met een scheut caesardressing.
- Meng de afgekoelde pasta, gebakken spekjes en stukjes ei erbij.
- Bestrooi de salade met stukjes carpaccio, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#2 RISOTTO MET COURGETTE & SPEKJES.
Risotto met courgette & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram risotto
- 1 courgette
- 125 gram spekjes (mager)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 1 kippen bouillonblokje
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en zet opzij.
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de risotto toe en bak dit al roerend 1 minuut goed mee.
- Kook het water in een waterkoker en maak bouillon met het kippen bouillonblokje.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij de risotto toe. Elke keer als de bouillon bijna is opgenomen door de risotto voeg je weer wat bouillon toe.
- Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de spekjes. Voeg na 4 minuten de blokjes courgette toe en roerbak dit mee.
- Als de risotto bijna klaar is voeg je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de risotto heen.
- Laat de risotto met een deksel op de pan nog 2 minuten staan om te rusten.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de gebakken spekjes met de blokjes courgette en de overige geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#3 CAESAR SALADE MET GEGRILDE KIP.
Caesar salade met gegrilde kip.
Ingrediënten
- 1 gegrilde kip
- ½ ijsbergsla
- ½ komkommer
- 80 gram pasta
- ½ paprika
- 2 eieren
- geraspte parmezaanse kaas
- handje croutons (kan je ook zelf maken)
dressing:
- 2½ el mayonaise
- 1 el volle yoghurt
- ½ el Dijon mosterd
- scheutje olijfolie
- handje geraspte parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- citroensap
- peper
- zout
Instructies
- Pluk de gegrilde kip (zonder vel) en doe dit in een kom.
- Kook 2 eieren hard, laat afkoelen en snijd in stukjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de ijsbergsla in grove stukken, de komkommer en paprika in stukjes en voeg dit toe bij de kip.
- Voeg de afgekoelde pasta en stukjes ei erbij.
- Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook fijn en meng alles ingrediënten goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de helft van de dressing door de salade en verdeel over de borden. Garneer met de overige dressing, croutons en nog wat geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#4 ROMIGE TAGLIATELLE MET BIEFSTUKREEPJES.
Romige tagliatelle met biefstukreepjes.
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood paprika
- 150 gram kastanje champignons
- 300 gram biefstuk reepjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el creme fraiche of slagroom
- 1 el ketjap manis
- 150 gram spinazie
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
- Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de paprika en champignons met de kerrie en paprikapoeder toe en bak dit voor 3 minuten mee.
- Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit voor 1 minuut mee.
- Voeg een scheutje pasta water toe en schep de crème fraiche en de ketjap manis erdoor en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
- Roer de spinazie door de saus en als deze slinkt voeg je de tagliatelle toe.
- Roer alles voorzichtig door, eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
- Eetsmakelijk!
#5 PASTA MET WITLOF & SPEKJES.
Pasta met witlof & spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 2 stronken witlof
- 1 ui
- 125 gram magere spekjes
- 1 flinke el kruidenroomkaas
- 100 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- 1 groente bouillonblokje
- olijfolie
- snuf italiaanse kruiden
- rucola sla (optioneel)
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
- Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
- Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
- Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!