Top 5 recepten van deze maand.
#1 Kip Ketjap met broccoli en rijst.
Kip ketjap met broccoli en rijst.
Ingrediënten
- 150 gram rijst
- 1 kipfilet
- 125 gram champignons
- 1/2 gele ui
- 1 rode ui
- 1 stronk broccoli
- 1 volle hand taugé
- 2 teentjes knoflook
- flinke scheuten ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 2 el honing
- handje ongezoute cashewnoten
- sesamzaadjes
- olijfolie
- eventueel bloem of maizena om de saus te binden
- eventueel groentebouillonblokje
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snijd de kip in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
- Snijd de uien in grove stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan en voeg daarna de kipfiletblokjes en champignons toe en bak dit 5 minuten mee.
- Voeg wat flinke scheuten ketjap manis, 1 el sojasaus en 2 el honing toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes omscheppend pruttelen.
- Voeg als laatste de taugé en broccoli toe, schep alles even goed door en garneer met sesamzaadjes en cashewnoten.
- Saus te dun? Roer 1 el bloem of maizena door de saus. Te weinig smaak nog? Dan kan je een ½ bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
- Serveer met rijst of couscous
- Eetsmakelijk!
#2 Romige tagliatelle met biefstukreepjes.
Romige tagliatelle met biefstukreepjes.
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood paprika
- 150 gram kastanje champignons
- 300 gram biefstuk reepjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el creme fraiche of slagroom
- 1 el ketjap manis
- 150 gram spinazie
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
- Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg de paprika en champignons met de kerrie en paprikapoeder toe en bak dit voor 3 minuten mee.
- Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit voor 1 minuut mee.
- Voeg een scheutje pasta water toe en schep de crème fraiche en de ketjap manis erdoor en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
- Roer de spinazie door de saus en als deze slinkt voeg je de tagliatelle toe.
- Roer alles voorzichtig door, eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
- Eetsmakelijk!
#3 Tortellini met carpaccio salade.
Tortellini met carpaccio salade.
Ingrediënten
- 180 gram tortellini (pompoen & appel) van KoRo
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 1 geel paprika
- 4 zongedroogde tomaten
- 6 snoeptomaten
- 80 gram boursin Knoflook & Fijne Kruiden
- zakje veldsla
- 1 pakje carpaccio
- parmezaanse kaas
- pijnboompitten
- olijfolie
dressing voor de salade:
- 1 tl honig
- 2 tl olijfolie
- 1 tl balsamicoazijn
Instructies
- Kook de tortellini met een bouillonblokje beetgaar zoals op de verpakking staat beschreven.
- Pel en snipper de ui, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de paprika in grove stukken en de snoeptomaatjes door de helft.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de ui met de zongedroogde tomaten, paprika en tomaten toe en bak dit even aan. Voeg na 5 minuten de Boursin toe en laat dit even zachtjes pruttelen.
- Roer de tortellini voorzichtig door de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Maak de dressing en meng de sla met de dressing.
- Garneer de borden met sla, carpaccio, tortellini met wat pijnboompitten en parmezaanse kaas en
- Eetsmakelijk!
#4 Chinese tomatensoep met omelet.
Chinese tomatensoep met omelet.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 gram roma tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el gembersap
- 650 ml water
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el bloem
- 3 el appelmoes
- 1 el suiker
- scheutje ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 handje vermicelli
- 2 handen taugé
- 1 ei
- 1 bosui
- olijfolie
Instructies
- Zet een pan water op het vuur met een kippen bouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
- Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
- Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
- Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen).
- Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
- Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
- Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
- Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
- Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
- Eetsmakelijk!
#5 Orzo salade met feta & gyroskip.
Orzo salade met feta & gyroskip.
Ingrediënten
- 150 gram orzo (lassie)
- 1/2 komkommer
- 150 gram cherry tomaten
- klein rood uitje
- 100 gram feta
- 1 klein blikje mais
- 2 takjes munt
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el extra olijfolie
- 2 stuks kipfilet
- gyroskruiden
- olijfolie
- peper
- zout
Tzatzikisaus
- 200 ml volle griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 3 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
- 1 takje munt
Instructies
- Kook de Orzo zoals op verpakking staat vermeld.
- Snijd de komkommer, cherrytomaten in kleine blokjes, de feta in kleine blokjes, de munt fijn en de ui heel fijn.
- Marineer de blokjes komkommer, cherrytomaten, munt en de ui met de witte wijnazijn en extra olijfolie en laat dit even intrekken.
- Snijd de kip in reepjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de kip met wat olijfolie gaar en zet opzij.
- Meng in een kom de mais met de komkommer/tomaat mengsel met de orzo en breng op smaak met wat peper en zout.
- Maak de Tzatziki. Rasp de komkommer grof, snijd de munt fijn en pers de knoflook.
- Knijp alle vocht uit de komkommer en meng dit in een kom samen met de knoflook, yoghurt, munt met een snuf zout, peper en olijfolie. Alles goed doorroeren en in laten trekken.
- Garneer je bordje met de feta & gyroskip met een schepje tzatzikisaus.
- Eetsmakelijk!