De 5 beste recepten van juli.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Kip Ketjap met broccoli en rijst.

Kip ketjap met broccoli en rijst.

Ook zo zin in kip ketjap? Probeer dit recept eens een keer. Deze snelle kip ketjap met broccoli zet je binnen 20 minuten op tafel. Favoriet gerecht op Eten met Danielle!
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 1 kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 1/2 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 stronk broccoli
  • 1 volle hand taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheuten ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 el honing
  • handje ongezoute cashewnoten 
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • eventueel bloem of maizena om de saus te binden
  • eventueel groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
  • Snijd de uien in grove stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan en voeg daarna de kipfiletblokjes en champignons toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg wat flinke scheuten ketjap manis, 1 el sojasaus en 2 el honing toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes omscheppend pruttelen.
  • Voeg als laatste de taugé en broccoli toe, schep alles even goed door en garneer met sesamzaadjes en cashewnoten.
  • Saus te dun? Roer 1 el bloem of maizena door de saus. Te weinig smaak nog? Dan kan je een ½ bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
  • Serveer met rijst of couscous
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kip ketjap, kip met rijst

#2 Romige tagliatelle met biefstukreepjes.

Romige tagliatelle met biefstukreepjes.

Dit gerecht met biefstuk is simpel om te maken en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood paprika
  • 150 gram kastanje champignons
  • 300 gram biefstuk reepjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el creme fraiche of slagroom
  • 1 el ketjap manis
  • 150 gram spinazie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later.
  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de paprika en champignons met de kerrie en paprikapoeder toe en bak dit voor 3 minuten mee.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak dit voor 1 minuut mee.
  • Voeg een scheutje pasta water toe en schep de crème fraiche en de ketjap manis erdoor en laat dit voor 2 minuten pruttelen.
  • Roer de spinazie door de saus en als deze slinkt voeg je de tagliatelle toe.
  • Roer alles voorzichtig door, eventueel nog met een snuf zout en peper naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstukreepjes, pasta

#3 Tortellini met carpaccio salade.

Tortellini met carpaccio salade.

Een heerlijk gerecht met tortellini gevuld met pompoen & appel wat het gerecht heerlijk fris maakt. En daarbij een carpaccio salade. Een gerecht die snel op tafel staat en lekker is!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram tortellini (pompoen & appel) van KoRo
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 geel paprika
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 6 snoeptomaten
  • 80 gram boursin Knoflook & Fijne Kruiden
  • zakje veldsla
  • 1 pakje carpaccio
  • parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • olijfolie

dressing voor de salade:

  • 1 tl honig
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Kook de tortellini met een bouillonblokje beetgaar zoals op de verpakking staat beschreven.
  • Pel en snipper de ui, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de paprika in grove stukken en de snoeptomaatjes door de helft.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de ui met de zongedroogde tomaten, paprika en tomaten toe en bak dit even aan. Voeg na 5 minuten de Boursin toe en laat dit even zachtjes pruttelen.
  • Roer de tortellini voorzichtig door de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Maak de dressing en meng de sla met de dressing.
  • Garneer de borden met sla, carpaccio, tortellini met wat pijnboompitten en parmezaanse kaas en
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord carpaccio, pasta salade, tortellini

#4 Chinese tomatensoep met omelet.

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el appelmoes
  • 1 tl sambal oelek
  • 650 ml water
  • 1 el gembersap
  • scheutje ketjap manis
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 bosui
  • olijfolie
  • 1 ei

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippenbouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen). Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

#5 Orzo salade met feta & gyroskip.

Orzo salade met feta & gyroskip.

Ook zo gek op pasta salades? Op de site kan je meerdere pasta salades vinden maar ken jij Orzo al? Orzo is ook een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel en is ontzettend lekker alleen eten we het niet vaak. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram orzo (lassie)
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram cherry tomaten
  • klein rood uitje
  • 100 gram feta
  • 1 klein blikje mais
  • 2 takjes munt
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el extra olijfolie
  • 2 stuks kipfilet
  • gyroskruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Tzatzikisaus

  • 200 ml volle griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 1 takje munt

Instructies
 

  • Kook de Orzo zoals op verpakking staat vermeld.
  • Snijd de komkommer, cherrytomaten in kleine blokjes, de feta in kleine blokjes, de munt fijn en de ui heel fijn.
  • Marineer de blokjes komkommer, cherrytomaten, munt en de ui met de witte wijnazijn en extra olijfolie en laat dit even intrekken.
  • Snijd de kip in reepjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de kip met wat olijfolie gaar en zet opzij.
  • Meng in een kom de mais met de komkommer/tomaat mengsel met de orzo en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Maak de Tzatziki. Rasp de komkommer grof, snijd de munt fijn en pers de knoflook.
  • Knijp alle vocht uit de komkommer en meng dit in een kom samen met de knoflook, yoghurt, munt met een snuf zout, peper en olijfolie. Alles goed doorroeren en in laten trekken.
  • Garneer je bordje met de feta & gyroskip met een schepje tzatzikisaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord orzo, pastasalade, salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk