Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van augustus.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Stamppot verse spinazie met oosterse balletjes.

Stamppot verse spinazie met oosterse gehaktballetjes.

Ook zo dol op stamppotten? Wat dacht je van deze verse spinazie stamppot met oosterse balletjes. Zonder de balletjes heb je ook een heerlijke stamppot maar dit maakt het helemaal af! https://www.etenmetdanielle.nl/oosterse-balletjes/
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 el mosterd
  • scheutje melk
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Zie recept Oosterse gehaktballetjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes met de ui. Zodra de spekjes krokant zijn en de ui glazig haal je ze uit het vet en zet opzij.
  • Wok de spinazie in het spekvet en laat dit al roerend wat slinken. Voeg wat peper en zout toe. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Schep de spinazie, spekjes en ui erdoor en breng op smaak met wat mosterd, peper en zout.
  • Garneer met de gehaktballetjes en de jus van de gehaktballetjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie stamppot, stampot recepten

#2 Filetlapjes met spinazie.

Filetlapjes met spinazie.

Een gezond en snel recept en ook nog eens lekker! Hier hou ik van. Ook lekker met wat kip en eventueel rijst of couscous. 
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 12 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 kleine ui
  • handje pijnboompitten
  • 2 gemarineerde filetlapjes
  • 1 kippenbouillon blokje
  • scheutje water
  • 1/2 paprika
  • 2 grote handen spinazie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui in ringen en de paprika in grove stukken.
  • Wok de ui, paprika en de pijnboompitten met wat olijfolie.
  • Bak de filetlapjes gaar met wat olijfolie en snijd in stukken en zet even opzij.
  • Voeg een kippenbouillon blokje met een klein scheutje water toe aan de wok en laat dit even pruttelen. Voeg de kaneel, knoflookzout en spinazie toe. Wok dit mee tot de spinazie is geslonken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, snelle recepten, spinazie

#3 Couscous salade met kip en mango.

Couscous met kip en gegrilde mango.

Haal de zomer in huis met deze frisse couscous salade met mango. De combinatie met stukjes gyroskip is echt geweldig!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 2 kipfilets
  • gyroskruiden
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 rood paprika
  • 1/4 komkommer
  • 4 cherry tomaten
  • handje rucola sla
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 1 rijpe mango
  • handje pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes. De cherry tomaten door de helft en snijd de ui en knoflook fijn en voeg samen in een grote kom.
  • Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de stukjes kip met wat olijfolie gaar en voeg deze toe aan de kom. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Snijd de mango (zover het kan) in plakken en de rest in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de kom en gril de plakjes mango voor 5 a 6 minuten met een grillpan zodat je mooie streepjes ziet.
  • Voeg de couscous en handje rucola sla toe aan de kom en verkruimel de feta over de salade. Maak op smaak met een dressing van honing, mosterd, extra olijfolie, peper en zout en roer alles goed door.
  • Garneer met de pijnboompotten en leg de gegrilde mango boven op de salade.
  • Eetsmakelijk!
  • TIP: Geen grillpan in huis? Je kan de plakjes mango ook even op een tosti ijzer roosteren.
Trefwoord couscoussalade, salade

#4 Pasta bolognese met spek & doperwten.

Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pot pastasaus naar keuze
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram ontbijtspek
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
  • Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar. 
  • Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta, pasta bolognese

#5 Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 appel
  • handje blauwe bessen
  • handje snoeptomaatjes
  • 125 gram spekblokjes
  • handje pijnboompitten
  • 1/2 zakje salade croutons knoflook
  • geitenkaas

dressing voor de salade:

  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij. Doe de salade in een kom.
  • Bak de spekjes (zonder olijfolie) lekker krokant en zet opzij.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken.
  • Meng de sla met de dressing, tomaatjes, spekjes, appel, pijnboompitten en blauwe bessen.
  • Garneer de salade met de croutons en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, salade
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.