DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN AUGUSTUS 2022.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Stamppot verse spinazie met oosterse balletjes.

Stamppot verse spinazie met oosterse gehaktballetjes.

Ook zo dol op stamppotten? Wat dacht je van deze verse spinazie stamppot met oosterse balletjes. Zonder de balletjes heb je ook een heerlijke stamppot maar dit maakt het helemaal af! https://www.etenmetdanielle.nl/oosterse-balletjes/
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 el mosterd
  • scheutje melk
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Zie recept Oosterse gehaktballetjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes met de ui. Zodra de spekjes krokant zijn en de ui glazig haal je ze uit het vet en zet opzij.
  • Wok de spinazie in het spekvet en laat dit al roerend wat slinken. Voeg wat peper en zout toe. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Schep de spinazie, spekjes en ui erdoor en breng op smaak met wat mosterd, peper en zout.
  • Garneer met de gehaktballetjes en de jus van de gehaktballetjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord spinazie stamppot, stampot recepten

#2 Filetlapjes met spinazie.

Filetlapjes met spinazie.

Geniet van deze heerlijke combinatie van gemarineerde filetlapjes, verse spinazie en knapperige pijnboompitten! Smakelijk eten! Ook lekker met wat kip en eventueel rijst of couscous. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 gemarineerde filetlapjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 rood paprika, in blokjes gesneden
  • 200 gram spinazie
  • handje pijnboompitten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • scheutje water
  • 2 tl kaneel
  • 1 el knoflookpoeder
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de gemarineerde filetlapjes aan beide zijden goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde pan, voeg wat extra olijfolie toe indien nodig.
  • Bak de fijngesneden uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de rode paprikablokjes toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer regelmatig.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin en geurig zijn. Pas op dat ze niet verbranden.
  • Los het kippenbouillonblokje op in een scheutje warm water. Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel sudderen.
  • oeg de kaneel en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  • Plaats de gebakken filetlapjes terug in de pan en laat alles nog een paar minuten sudderen.
  • Snijd de filetlapjes in stukjes en meng dit met de spinazie en groenten. Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, snelle recepten, spinazie

#3 Couscous salade met kip en mango.

Couscous met kip en gegrilde mango.

Haal de zomer in huis met deze frisse couscous salade met mango. De combinatie met stukjes gyroskip is echt geweldig!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram couscous
  • 2 kipfilets
  • gyroskruiden
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 rood paprika
  • 1/4 komkommer
  • 4 cherry tomaten
  • handje rucola sla
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 1 rijpe mango
  • handje pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes. De cherry tomaten door de helft en snijd de ui en knoflook fijn en voeg samen in een grote kom.
  • Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de gyroskruiden. Bak de stukjes kip met wat olijfolie gaar en voeg deze toe aan de kom. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  • Snijd de mango (zover het kan) in plakken en de rest in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de kom en gril de plakjes mango voor 5 a 6 minuten met een grillpan zodat je mooie streepjes ziet.
  • Voeg de couscous en handje rucola sla toe aan de kom en verkruimel de feta over de salade. Maak op smaak met een dressing van honing, mosterd, extra olijfolie, peper en zout en roer alles goed door.
  • Garneer met de pijnboompotten en leg de gegrilde mango boven op de salade.
  • Eetsmakelijk!
  • TIP: Geen grillpan in huis? Je kan de plakjes mango ook even op een tosti ijzer roosteren.
Trefwoord couscoussalade, salade

#4 Pasta bolognese met spek & doperwten.

Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 150 gram ontbijtspek
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pot basis pastasaus naar keuze
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
  • Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar. 
  • Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta, pasta bolognese

#5 Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Salade met blauwe bessen, appel & geitenkaas.

Ook zo gek op salades? Groente en fruit kan je geweldig combineren. Deze smaakvolle en kleurrijke salade zet je in een handomdraai op tafel. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola slamelange
  • 1 appel
  • handje blauwe bessen
  • handje snoeptomaatjes
  • 125 gram spekblokjes
  • handje pijnboompitten
  • 1/2 zakje salade croutons knoflook
  • geitenkaas

dressing voor de salade:

  • 1 tl honing
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten en zet opzij. Doe de salade in een kom.
  • Bak de spekjes (zonder olijfolie) lekker krokant en zet opzij.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken.
  • Meng de sla met de dressing, tomaatjes, spekjes, appel, pijnboompitten en blauwe bessen.
  • Garneer de salade met de croutons en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39