Top 5 Vegetarische recepten.

Vandaag deel ik de 5 populairste vegetarische recepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kan gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht.

#1 RISOTTO MET CHAMPIGNONS & SPINAZIE.

Risotto met champignons & spinazie.

Geniet van een snelle en verrukkelijke maaltijd met deze romige risotto met champignons! Combineer champignons met verse spinazie, rijst en Parmezaanse kaas voor een geweldige romige, hartige smaaksensatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram risotto
  • 150 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 ml water
  • 1 kippen of paddenstoelen bouillonblokje
  • 80 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Los het bouillonblokje op in 600 ml warm water. Houd de bouillon warm op een laag vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie toe. Zodra de spinazie is geslonken haal je de champignons met spinazie uit de pan en zet opzij.
  • Voeg nog een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan. Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee tot de rijstkorrels glanzen en licht geroosterd zijn.
  • Voeg nu een scheut warme bouillon toe aan de risotto en roer regelmatig. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige bijna is opgenomen. Ga door met dit proces totdat de risotto gaar is en een romige textuur heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  • Halverwege het kookproces van de risotto, voeg de gebakken champignons en spinazie toe en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten en opgenomen is in de risotto.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Serveer de risotto direct, garneer met extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord risotto, spinazie

#2 KOMKOMMERSALADE.

Komkommersalade

Dit recept biedt een heerlijk frisse en smaakvolle komkommersalade die perfect is voor een lichte maaltijd of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 klein rood uitje, dunne reepjes gesneden
  • ½ kop volle yoghurt
  • 2 flinke el slasaus
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 el suiker

Instructies
 

  • Was de komkommer en snijd hem in dunne halve plakjes. Snijd het kleine rode uitje ook in dunne halve ringen.
  • Plaats de plakjes komkommer en ui in een kom en voeg een snufje zout en peper toe.
  • In een andere kom, meng de volle yoghurt, slasaus, olijfolie, gedroogde munt, gedroogde bieslook, knoflookzout en suiker. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.
  • Voeg de komkommer en ui toe aan de dressing in de andere kom en meng alles voorzichtig zodat de plakjes goed bedekt zijn met de dressing.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, komkommer

#3 COUSCOUS MET VENKEL & COURGETTE.

Couscous met venkel & courgette.

Probeer dit eenvoudige recept voor een smaakvolle maaltijd met couscous, gebakken venkel en courgette. Perfect voor een doordeweekse avond!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 4 bosuien, fijngehakt
  • flinke handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
  • flinke handvol verse peterselie, fijngehakt
  • sap 1 limoen
  • olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram witte kaas
  • 2 el Honey mustard dressing (Jean Bâton)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes venkel, blokjes courgette en 2 fijngesneden bosui toe en bak dit gedurende 8 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, waarbij je het groente bouillonblokje toevoegt aan het kokende water.
  • Als de couscous gaar is, voeg je de gebakken venkel, courgette, fijngehakte bosui, munt en peterselie, limoensap, scheut mosterd-honing dressing toe aan de couscous en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Breek de witte kaas over de couscous salade met een flinke scheut extra vierde olijfolie en eventueel zout en peper naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, couscoussalade, gebakken venkel, gezonde recepten

#4 GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET KRUIDEN UIT DE OVEN.

Geroosterde bloemkool met kruiden uit de oven

Deze kruidige bloemkool roosjes zijn perfect als bijgerecht of als snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven! Heerlijk met een sausje van mayonaise en curry.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kipkruiden
  • ½ tl gemberpoeder
  • parmezaanse kaas, geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de bloemkoolroosjes en dep ze droog.
  • Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder, kipkruiden en gemberpoeder.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het kruidenmengsel en zorg ervoor dat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verspreid de bloemkoolroosjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Rasp de laatste 5 minuten wat parmezaanse kaas over de bloemkool.
  • Haal de bloemkool uit de oven en serveer direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, gezonde snacks

#5 AARDAPPELTJES UIT DE OVEN MET GEWOKTE ANDIJVIE.

Aardappeltjes uit de oven met gewokte andijvie.

Krokante aardappeltjes met schil uit de oven. Een heerlijk gerecht en het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet zijn werk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 2 rood uien
  • snuf tijm
  • snuf paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was en snijd de aardappeltjes door de helft en kook de aardappeltjes voor 8 minuten en giet de aardappeltjes af.
  • Marineer de aardappeltjes met olijfolie, tijm, paprikapoeder, knoflookpoeder en snuf zout. Schep alles goed door elkaar en verdeel ze op een bakplaat.
  • Bak de aardappeltjes voor ongeveer 30 minuten. De aardappeltjes moeten goudbruin en licht krokant zijn. Tussendoor even omscheppen.
  • Ondertussen pel en snijd je de uien in parten.
  • Marineer de kip met kip kruiden en bak de kip met wat olijfolie gaar.
  • Schep de ui erbij en bak dit voor een paar minuten mee.
  • Voeg de andijvie toe en roerbak dit kort mee. De andijvie mag nog knapperig blijven.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en schep de andijvie met kip door de aardappeltjes heen of serveer dit apart erbij.
  • Besprenkel de aardappeltjes met wat extra zout en een lekkere extra vierge olijfolie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, andijvie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39