DE 5 BESTE RECEPTEN VAN DECEMBER.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.

Broodje pita met avocado en rosbief.

Dit is smullen! Een heerlijk pitabroodje met rosbief voor de lunch. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met honing en pijnboompitten. 
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes rosbief
  • handje taugé
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#2 PASTA MET BROCCOLI EN KIPGEHAKT.

Pasta met broccoli en kipgehakt.

Een heerlijke pasta met broccoli en kipgehakt. Binnen 20 minuten staat deze pasta op tafel. Lekker en snel, wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 stronk broccoli
  • 1 hand doperwten
  • 2 el rode pesto
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 ml kookroom
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el paprikapoeder

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk ook in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook. 
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en de broccoli toe en stoof dit voor een paar minuten gaar met de deksel op de pan.
  • Voeg de doperwten, rode pesto, kookroom en de helft van de geraspte kaas toe. Laat de saus wat dikker worden.
  • Roer de pasta door de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Garneer de pasta met de overige geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, pasta, pasta met broccoli

#3 APPELBEIGNETS VAN BLADERDEEG.

Appelbeignets van bladerdeeg

De lekkerste appelbeignets maak je gewoon met bladerdeeg uit de oven. Heerlijk met Oud & Nieuw! Een makkelijk recept om te maken.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Tussendoortje
Porties 5 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 1 ei
  • suiker
  • kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1,5 cm en haal de 5 grootste plakken eruit.
  • Meng de suiker & kaneel in een kom en dep de plakjes appel hier goed doorheen zodat ze helemaal bedekt zijn met het suiker en kaneel mengsel.
  • Steek met een groot glas ringen uit het bladerdeeg.
  • Leg de plakken appel in het midden op een plakje bladerdeeg en leg hier een nieuw rond plakje bladerdeeg bovenop.
  • Druk de randen aan met een vork en bestrijk de appelbeignets in met losgeklopt ei.
  • Bestrooi nog wat met suiker & kaneel en bak ze in de oven voor 20 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelbeignets, appelflappen

#4 CHEESEBURGER GEHAKTBALLETJES OP EEN STOKJE.

Cheeseburger gehaktballetjes op een stokje.

Een perfect snackje! Een gehaktballetje met Cheddar kaas, sla, tomaat en een augurkje. Heerlijk met een dipje van mayonaise, ketchup/curry en mosterd.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje
Porties 17 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • ½ chilipoeder
  • 1 el ketchup of curry
  • 2 tl tijm
  • peper
  • zout

Garnering

  • ijsbergsla
  • 4 augurken
  • 9 cherrytomaatjes
  • 5 plakjes cheddar kaas
  • olijfolie
  • 17 cocktailprikkers

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook en overige ingrediënten en kneed alles goed door.
  • Maak balletjes van ongeveer 30 gram.
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes gaar.
  • Snijd de cherry tomaatjes in twee, snijd de sla en augurk in stukjes en de cheddar kaas in vieren.
  • Garneer elk cocktailprikkertje met een half cherrytomaatje, stukje sla, plakje augurk met een stukje cheddarkaas. Prik als laatste een gehaktballetje aan het stokje.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord cheesburger, gehaktballetjes, gezonde snack

#5 PASTA MET PREI EN SPEKJES.

Pasta met prei en spekjes.

Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 125 gram spekjes
  • 1 grote prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el italiaanse kruiden
  • 125 ml kookroom
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak de prei met de ui en knoflook voor 5 minuten. Laat dit nu op laag vuur een paar minuten stoven.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes voor 5 minuten krokant.
  • Voeg de spekjes aan de hapjespan toe samen met de Boursin, kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Roer alles goed door.
  • Voeg 5 el pastawater en kookroom toe en laat dit even tot een mooie dikke saus pruttelen. Zodra de saus dikker is roer je de pasta er door heen.
  • Serveer gelijk met wat parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente met spekjes, pastagerecht, stamppot prei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk