DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN DECEMBER 2022.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.

Broodje pita met avocado en rosbief.

Dit is smullen! Een heerlijk pitabroodje met rosbief voor de lunch. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met honing en pijnboompitten. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes rosbief
  • handje taugé
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, lunch recepten, pitabroodjes

#2 PASTA MET BROCCOLI EN KIPGEHAKT.

Pasta met broccoli en kipgehakt.

Een heerlijke pastamaaltijd met broccoli en kipgehakt die binnen 20 minuten op tafel staat. Snel en smaakvol, wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 stronk broccoli
  • 1 hand doperwten
  • 2 el rode pesto
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 ml kookroom
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el paprikapoeder

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd deze ook in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook. 
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehakt met Italiaanse kruiden en paprikapoeder gedurende 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en de broccoli toe en stoof dit met de deksel op de pan gaar voor een paar minuten.
  • Voeg de doperwten, rode pesto, kookroom en de helft van de geraspte kaas toe. Laat de saus wat dikker worden.
  • Roer de gekookte pasta door de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Garneer de pasta met de overige geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, pasta, pasta met broccoli

#3 APPELBEIGNETS VAN BLADERDEEG.

Appelbeignets van bladerdeeg

De lekkerste appelbeignets maak je gewoon met bladerdeeg uit de oven. Heerlijk met Oud & Nieuw! Een makkelijk recept om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 5 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 1 ei
  • suiker
  • kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1,5 cm en haal de 5 grootste plakken eruit.
  • Meng de suiker & kaneel in een kom en dep de plakjes appel hier goed doorheen zodat ze helemaal bedekt zijn met het suiker en kaneel mengsel.
  • Steek met een groot glas ringen uit het bladerdeeg.
  • Leg de plakken appel in het midden op een plakje bladerdeeg en leg hier een nieuw rond plakje bladerdeeg bovenop.
  • Druk de randen aan met een vork en bestrijk de appelbeignets in met losgeklopt ei.
  • Bestrooi nog wat met suiker & kaneel en bak ze in de oven voor 20 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appelbeignets, appelflappen

#4 CHEESEBURGER GEHAKTBALLETJES OP EEN STOKJE.

Cheeseburger gehaktballetjes op een stokje.

Een perfect snackje! Een gehaktballetje met Cheddar kaas, sla, tomaat en een augurkje. Heerlijk met een dipje van mayonaise, ketchup/curry en mosterd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 17 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • ½ chilipoeder
  • 1 el ketchup of curry
  • 2 tl tijm
  • peper
  • zout

Garnering

  • ijsbergsla
  • 4 augurken
  • 9 cherrytomaatjes
  • 5 plakjes cheddar kaas
  • olijfolie
  • 17 cocktailprikkers

Instructies
 

  • Meng in een grote kom het rundergehakt, fijngehakte ui, knoflook, ei, paneermeel, bruine suiker, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, ketchup (of curry), tijm, peper en zout. Kneed het mengsel goed door tot alles goed gemengd is.
  • Vorm kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes gaar.
  • Terwijl de gehaktballetjes bakken, bereid je de garnering voor.
  • Snijd de ijsbergsla in stukjes, snijd de augurken in plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de plakjes cheddar kaas in stukjes.
  • Rijg op elke cocktailprikker een stukje ijsbergsla, een gehaktballetje, een plakje augurk, een halve cherrytomaat en een stukje cheddar kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord cheesburger, gehaktballetjes, gezonde snack

#5 PASTA MET PREI EN SPEKJES.

Pasta met prei en spekjes.

Een heerlijke en simpele pasta. Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Ideaal op een drukke dag!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne, fusilli, of spaghetti)
  • 125 gram spekjes
  • 1 grote prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el italiaanse kruiden
  • 125 ml kookroom
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • In dezelfde pan voeg je de ui en knoflook toe en fruit je ze tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de preiringen toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de Boursin en kookroom toe aan de pasta en roer tot alles goed gemengd en verwarmd is.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Verdeel de romige pasta over twee borden en garneer met de knapperige spekjes.
  • Bestrooi de pasta rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord groente met spekjes, pastagerecht, stamppot prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39