Top 5 recepten van deze maand.
#1 PITABROODJE AVOCADO MET ROSBIEF.
Broodje pita met avocado en rosbief.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 6 plakjes rosbief
- handje taugé
- handje pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
dressing:
- 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met plakjes rosbief, taugé, mayonaise dressing, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
#2 PASTA MET BROCCOLI EN KIPGEHAKT.
Pasta met broccoli en kipgehakt.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 300 gram kipgehakt
- 1 stronk broccoli
- 1 hand doperwten
- 2 el rode pesto
- 1 groente bouillonblokje
- 150 ml kookroom
- 80 gram parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 el italiaanse kruiden
- 1 el paprikapoeder
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk ook in stukjes.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en de broccoli toe en stoof dit voor een paar minuten gaar met de deksel op de pan.
- Voeg de doperwten, rode pesto, kookroom en de helft van de geraspte kaas toe. Laat de saus wat dikker worden.
- Roer de pasta door de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Garneer de pasta met de overige geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
#3 APPELBEIGNETS VAN BLADERDEEG.
Appelbeignets van bladerdeeg
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 appels
- 1 ei
- suiker
- kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1,5 cm en haal de 5 grootste plakken eruit.
- Meng de suiker & kaneel in een kom en dep de plakjes appel hier goed doorheen zodat ze helemaal bedekt zijn met het suiker en kaneel mengsel.
- Steek met een groot glas ringen uit het bladerdeeg.
- Leg de plakken appel in het midden op een plakje bladerdeeg en leg hier een nieuw rond plakje bladerdeeg bovenop.
- Druk de randen aan met een vork en bestrijk de appelbeignets in met losgeklopt ei.
- Bestrooi nog wat met suiker & kaneel en bak ze in de oven voor 20 minuten.
- Eetsmakelijk!
#4 CHEESEBURGER GEHAKTBALLETJES OP EEN STOKJE.
Cheeseburger gehaktballetjes op een stokje.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 2 tl bruine suiker
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl komijn
- ½ chilipoeder
- 1 el ketchup of curry
- 2 tl tijm
- peper
- zout
Garnering
- ijsbergsla
- 4 augurken
- 9 cherrytomaatjes
- 5 plakjes cheddar kaas
- olijfolie
- 17 cocktailprikkers
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn.
- Meng het gehakt met de ui, knoflook en overige ingrediënten en kneed alles goed door.
- Maak balletjes van ongeveer 30 gram.
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes gaar.
- Snijd de cherry tomaatjes in twee, snijd de sla en augurk in stukjes en de cheddar kaas in vieren.
- Garneer elk cocktailprikkertje met een half cherrytomaatje, stukje sla, plakje augurk met een stukje cheddarkaas. Prik als laatste een gehaktballetje aan het stokje.
- Eetsmakelijk!
#5 PASTA MET PREI EN SPEKJES.
Pasta met prei en spekjes.
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 125 gram spekjes
- 1 grote prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram Boursin knoflook & fijne kruiden
- 1 el kerriepoeder
- ½ el paprikapoeder
- ½ el italiaanse kruiden
- 125 ml kookroom
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Was en snijd de prei in halve ringen.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak de prei met de ui en knoflook voor 5 minuten. Laat dit nu op laag vuur een paar minuten stoven.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes voor 5 minuten krokant.
- Voeg de spekjes aan de hapjespan toe samen met de Boursin, kerriepoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Roer alles goed door.
- Voeg 5 el pastawater en kookroom toe en laat dit even tot een mooie dikke saus pruttelen. Zodra de saus dikker is roer je de pasta er door heen.
- Serveer gelijk met wat parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!