Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van februari.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Nasi goreng.

Nasi goreng.

Nasi goreng is een geweldig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Heerlijk met een gebakken ei, kroepoek en eventueel pindasaus.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 2 kipfilets
  • 450 gram nasi groente
  • 1 el nasi kruiden (vanbeekumspecerijen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sriracha sauce of sambal oelek
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de ketjap manis, 2 geperste knoflookteentjes en de srirache sauce of sambal.
  • Verhit wat olijfolie in een wok.
  • Bak de kipfiletblokjes gaar en voeg daarna de nasi groente toe. Wok dit tot de groente gaar is.
  • Voeg een flinke el nasi kruiden toe aan de groente. Voeg de rijst erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat ketjap manis toe voor de smaak.
  • Bak 2 eitjes met wat peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord fitengezond, gezonde recepten, nasi, rijst recepten

#2 Chinese tomatensoep met omelet.

Chinese tomatensoep met omelet.

De soep van de Chinees is altijd zo lekker! Die heerlijke zoete pittige smaak met stukjes omelet. Ik besloot om hem vandaag zelf te maken en eigenlijk is het heel simpel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el appelmoes
  • 1 tl sambal oelek
  • 650 ml water
  • 1 el gembersap
  • scheutje ketjap manis
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 handje vermicelli
  • 2 handen taugé
  • 1 bosui
  • olijfolie
  • 1 ei

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur met een kippenbouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
  • Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit 5 minuten goed mee.
  • Voeg het water en groentebouillonblokje, 1 el bloem, appelmoes, suiker, ketjap manis en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine blokjes en zet opzij.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep.(Is de soep nog te dik? Dan kan je nog eventueel wat gekookt water toevoegen). Voeg de kipfilet blokjes, klein handje vermicceli en 2 handen taugé toe en roer dit met een lepel goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen en laat daarna even rusten zodat de vermicceli zacht kan worden.
  • Nog niet zoet genoeg? Dan kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen.
  • Roer de ei los met een vork en bak een omelet in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de omelet in kleine reepjes.
  • Garneer de soep met wat reepjes bosui, stukjes omelet en taugé.
  • Heerlijk met vers gebakken brood of stokbrood met smeersels.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chinese tomatensoep, tomatensoep

#3 Ketjap kip met sperziebonen & spinazie.

Ketjap kip met sperziebonen & spinazie.

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin in iets lekkers? Dan kan je dit rijstgerecht zeker eens maken. En het is ook nog eens gezond!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuk kipfilet
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • eventueel gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snijd de kip in stukjes en marineer de kip met 2 geperste knoflookteentjes, flinke scheut ketjap manis en 1 el honing. Roer goed door en zet opzij.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Zet de sperzieboontjes met een bouillonblokje op het vuur en kook deze beetgaar en giet af.
  • Snijd de rode uien in 4 parten en bak de ui met wat olijfolie 8 minuten.
  • Haal de ui eruit en zet opzij. Bak nu de kipfiletblokjes goed aan tot de kip gaar is.
  • Voeg de ui, sperziebonen en de spinazie met een wat flinke scheuten ketjap manis toe. Laat dit op laag vuur 3 minuten pruttelen.
  • Mocht de saus te dun zijn dan kan je 1 el bloem of maizena toevoegen.
  • Garneer met wat gebakken uitjes. Dit gerecht is heerlijk met rijst, couscous en komkommersalade.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, rijstgerecht, sperziebonen, spinazie

#4 Stamppot bloemkool met doperwten & paprika.

Stamppot bloemkool met doperwten & paprika.

Ook zo dol op stamppotten? Dit keer kan je genieten van een bloemkool stamppot met doperwten & paprika. Heerlijk met wat kerrie.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, stamppotten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 350 gram aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1/2 rood paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflook teentje
  • 2 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes en snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen met de bloemkool met bouillonblokje beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron.
  • Bak de ui, knoflook, paprikablokjes in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kerriepoeder en doperwten toe en roer dit goed door.
  • Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp dit fijn. Schep de erwten/uien mengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer eventueel met een lekker stukje vlees.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolstamppot, stamppotrecepten

#5 Plaattaart met gerookte kip.

Plaattaart met gerookte kip.

Dol op plaattaart! Hier een makkelijk en lekker recept voor een heerlijke plaattaart met courgette en gerookte kip.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 mozzarella
  • handje geraspte oude kaas
  • 1 el groene pesto
  • 60 gram creme fraiche
  • 1 eigeel
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflook zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het verse bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
  • Was, droog en snijd de paprika in kleine blokjes, courgette in dunne plakjes, ui in dunne halve ringen en de kip in kleine stukjes.
  • Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. (onderkant wordt dan luchtiger)
  • Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui, blokjes paprika en de stukjes kipfilet.
  • Droog de mozzarella met keukenpapier en breek deze in stukjes en verdeel over de plaattaart heen. Stooi wat geraspte kaas over de plaattaart.
  • Bestrooi de plaattaart met wat Italiaanse kruiden en knoflookzout.
  • Smeer de randjes in met eigeel en bak de plaattaart 25 á 30 minuten gaar.
  • (Laat de plaattaart nog iets langer in de oven als de onderkant nog zacht is.)
  • Deze plaattaart is heerlijk met een salade erbij.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pizza, plaattaart

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.