De 5 x best bekeken recepten van januari 2022.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Kip Ketjap met broccoli en rijst.

Kip ketjap met broccoli en rijst.

Ook zo zin in kip ketjap? Probeer dit recept eens een keer. Deze snelle kip ketjap met broccoli zet je binnen 20 minuten op tafel. Favoriet gerecht op Eten met Danielle!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 1 kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 1/2 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 stronk broccoli
  • 1 volle hand taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheuten ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 el honing
  • handje ongezoute cashewnoten 
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • eventueel bloem of maizena om de saus te binden
  • eventueel groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
  • Snijd de uien in grove stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan en voeg daarna de kipfiletblokjes en champignons toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg wat flinke scheuten ketjap manis, 1 el sojasaus en 2 el honing toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes omscheppend pruttelen.
  • Voeg als laatste de taugé en broccoli toe, schep alles even goed door en garneer met sesamzaadjes en cashewnoten.
  • Saus te dun? Roer 1 el bloem of maizena door de saus. Te weinig smaak nog? Dan kan je een ½ bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
  • Serveer met rijst of couscous
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kip ketjap, kip met rijst

#2 Pasta met Aubergine & Ricotta.

Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte kip
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr pastaschelpjes
  • 2 el rode chili-knoflookpesto
  • 50 gr ricotta
  • 15 gr parmezaanse kaas
  • handje amandelen
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
  • Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta, ricotta

#3 Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Kip ketjap met sperziebonen en rijst.

Een heerlijke combi voor een snel & makkelijk en vooral lekker gerecht. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 eieren
  • 1 handje cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is stukjes en marineer de kipfilet met een flinke scheut ketjap manis, 2 tl knoflookzout, 2 tl uienpoeder en 2 tl gemberpoeder en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en zet opzij.
  • Snijd de paprika in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet stukjes hierin rondom aan.
  • Voeg de ui, 2 geperste knoflookteentjes en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig is. Voeg dan wat flinke scheuten ketjap manis, 100 ml water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Even roeren en dit voor 10 minuten zachtjes laten pruttelen zodat de saus lekker dik kan worden.
  • Bak in een andere koekenpan een omelet van 2 eieren en snijd dit in stukjes.
  • Voeg de rijst toe aan de pan met stukjes ei en bak dit nog even een aantal minuten mee.
  • Serveer de rijst met sperzieboontjes en kip in ketjapsaus. Garneer met wat cashewnoten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ketjap manis, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten

#4 Butter Chicken.

Butter Chicken.

Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is heerlijk zacht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 800 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml griekse yoghurt
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el garam masala kruiden

Voor de saus:

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 75 gram roomboter
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el garam masala kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el suiker
  • 100 ml slagroom
  • verse koriander
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Meng alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
  • Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) Verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
  • Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
  • Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
  • Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolcurry, butter chicken, butterchicken, garam masala, kip met rijst, romige saus

#5 Thaise wok met biefstukreepjes.

Thaise wok met biefstukreepjes.

Een makkelijk Thaise wokgerecht die je binnen 20 minuten op tafel hebt. Gezond en lekker met de knoflook biefstukreepjes.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkorenrijst
  • 2 stuks kogelbiefstuk
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el water
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens beschrijving van de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook en meng dit samen met de ketjap manis en snuf zout met de biefstukreepjes en zet opzij.
  • Wok de Thaise wokgroente met een klein scheutje olijfolie.
  • Verkruimel een groente bouillonblokje boven de wok met 3 el water, sojasaus en honing. Laat dit zachtjes voor 5 minuten stoven. 
  • Verhit een koekenpan en bak de biefstukreepjes kort aan. (2 minuten)
  • Serveer de rijst met de wokgroente en leg de reepjes biefstuk bovenop.
  • Garneer met eventueel wat sesamzaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord biefstukreepjes, Thaiserecepten, wokgroenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39