Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

De 5 beste recepten van maart.

Top 5 recepten van deze maand.

#1 Romige champignonsoep.

Romige champignonsoep.

Een heerlijke champignonsoep gevuld met kastanjechampignons. Een makkelijk en snel gerecht en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang lunchgerecht, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml water
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 100 ml kookroom of slagroom
  • snuf tijm
  • peterselie
  • boter
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui en knoflook even aan en voeg daarna de paddenstoelen toe.
  • Voeg wat tijm en 1 el bloem toe als de champignons gaar zijn. Roer dit allemaal goed door elkaar.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Zodra de soep kookt voeg je de slagroom of kookroom toe.
  • Laat de soep nog even 10 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Garneer met wat verse peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignons, champignonsoep, soepgerecepten

#2 Pasta met Aubergine & Ricotta.

Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte kip
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr pastaschelpjes
  • 2 el rode chili-knoflookpesto
  • 50 gr ricotta
  • 15 gr parmezaanse kaas
  • handje amandelen
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
  • Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta, ricotta

#3 Romige pasta met katenspek

Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Dol op romige pasta gerechten? Dan kan je zeker dit recept eens proberen! Een romige saus gevuld met broccoli, katenspek en kip. Een lekker en simpel recept die je snel op tafel hebt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 1 stronk broccoli
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3  teentjes knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 200 gr katenspek
  • 250 ml slagroom (of light kookroom voor gezonde versie)
  • 1 zakje Parrano snippers
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine roosjes. ( Het moet tijdens het bakken een lekker beetgaar worden. Zijn de roosjes te groot dan blijven ze te hard.) Schil de stronk en snijd in hele kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukken, de zongedroogde tomaten klein en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Marineer de kipfilet met 1 el knoflookpoeder en 1 el paprikapoeder met een scheutje olijfolie. Roer dit goed en zet even apart.
  • Verwarm in een wok een scheut olijfolie en bak de ui, de knoflook met de spek. Voeg na 5 minuten de kipfiletblokjes, zongedroogde tomaatjes en de broccoli roosjes toe. Bak dit mee tot de kip gaar is.
  • Voeg de slagroom, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl chilivlokken (voor de kids kan je dit weg laten) toe en laat dit 2 minuten pruttelen. Roer de parrano snippers er doorheen en als dit gesmolten is kan je de pasta door de romige saus roeren.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kindvriendelijkerecepten, kip kerrie, makkelijke recepten, pasta met kip, pasta recepten, romige pasta, simpele recepten

#4 Vegetarische ketjap pindaballetjes met noedels.

Vegetarische ketjap pindaballetjes met noedels.

Een lekker en simpel gerecht met vegetarische gehaktballetjes gesmoord in ketjap, chilisaus met pindakaas. Ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak vegetarische balletjes (12 balletjes van Lidl)
  • 150 gram mie
  • 200 gram wokgroente naar keuze
  • ketjap manis
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el pindakaas
  • scheutje chilisaus
  • 1/2 citroen sap
  • snuf knoflookpoeder
  • scheut sojasaus
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de vega balletjes zoals staat omschreven op de verpakking.
  • Maak een sausje in een kom met een flinke scheut ketjap manis, chilisaus, pindakaas, snuf knoflookpoeder en citroensap. Meng dit goed en voeg dit toe bij de balletjes. Alles goed husselen en laat de balletjes hier zachtjes voor 2 minuten in smoren.
  • Verhit een wokpan met olijfolie en wok de groente met 1 bouillonblokje. Voeg de mie, scheutje ketjap manis en scheutje sojasaus erbij en alles goed door elkaar husselen.
  • Garneer de mie met de ketjap pindaballetjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord noedels, noodles, vegetarisch

#5 Krieltjes met honing-mosterdsaus.

Krieltjes met honing-mosterdsaus.

Wij eten elke week wel een keer krieltjes. Hoe lekker is het dan om af en toe eens te experimenteren met de dressing. Deze honing-mosterdsaus is echt heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1/2 citroensap
  • snuf peterselie
  • snuf bieslook
  • snuf zeezout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak een dressing van de citroensap, honing, mosterd met de bieslook, peterselie en 1 geperst teentje knoflook.
  • Marineer de krieltjes met de dressing.
  • Verdeel de krieltjes in een ovenschaal. Doe wat olijfolie over de krieltjes. Alles even nog eens goed roeren met een snuf zout en het kan de oven in.
  • Bak de krieltjes voor 30 á 40 minuten gaar.
Trefwoord aardappelen, dressing, krieltjes
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.