Achter de schermen week 31 – 2023.

Benieuwd naar wat er zich afspeelde bij Eten met Danielle? Neem een kijkje achter de schermen en ontdek wat we afgelopen week allemaal hebben uitgespookt. Kijk je mee?!

Maandag.

Vanmorgen zijn we om 09:15 uur van huis vertrokken. Het was een lange rit met veel regen en omleidingen, maar uiteindelijk kwamen we om 16:30 uur aan in Bernkastel-Kues. We verbleven in hetzelfde appartement als vorig jaar, en het was nog steeds schoon, netjes en comfortabel. Nadat we hadden uitgepakt, reden we naar de supermarkt voor wat boodschappen. Die avond maakte ik een salade met stokbrood. We speelden wat leuke kaartspelletjes en gingen daarna lekker naar bed.

Dinsdag.

De hele nacht had het geregend, maar ‘s ochtends was het droog. We reden naar een uitkijkpunt in Erden, Rijnland-Palts. Onderweg ontdekten we een stenen pad dat steil naar beneden liep en ontzettend glad was. Ik wilde meteen avontuur en rende naar beneden. De anderen volgden, en al snel bevonden we ons middenin een regenbui. Daarna reden we naar Cochem, een druk toeristisch dorpje. We aten er Flammkuchen en keerden om 16:00 uur terug naar ons huisje. Die avond dineerden we in ons eigen dorp bij Ristorante Pizzeria Da Salvatore, een goede Italiaan. J. bestelde pizza, T. pasta, en ik had iets met vlees en veel saus.

Woensdag.

Ik was om 9:00 uur in de woonkamer, en de anderen volgden om 10:00 uur. Hoewel het buiten even droog was, voorspelden ze veel regen. Desondanks wilden we er even op uit, dus ‘s middags reden we naar Trier, een grote stad met bezienswaardigheden en winkels. Het was ontzettend gezellig en minder toeristisch dan andere plaatsen. We bezochten ook de Dom van Trier, met indrukwekkende sculpturen. Ondanks de regen was het een fijne dag.

Donderdag.

Vandaag bezochten we Kasteel Burg Eltz, dat leek op een sprookjeskasteel. Het was een flinke wandeling, vooral de terugweg was zwaar. Helaas konden we de rondleiding niet doen vanwege de lange wachtrijen. We bezochten wel de kamers waar je zonder begeleiding binnen mocht. Na de zware klim naar boven gingen we moe en bezweet weer naar huis. We douchten snel en aten bij Dian, een chic Japans restaurant in Bernkastel-Kues. Ik had een gerecht met gegrilde zalm met groentemix in boter-ponzusaus. T. koos voor kipfilet met sperziebonen in pikante chili en gebakken ei en J. had een berg sushi.

Vrijdag.

Vanmorgen bezochten we het autoracecircuit in Nürburgring. J. vond dit niet zo interessant, dus we brachten er slechts een uur door. ‘s Middags keerden we op tijd terug naar huis, want J. begon heimwee te krijgen en wilde weten wanneer we teruggingen. Hij vroeg: “Wanneer gaan we weer naar huis? Hoeveel nachtjes nog?” De weersvoorspellingen voor volgende week zijn beter, dus ik hoop dat we dan met hem kunnen gaan zwemmen. ‘s Avonds reden T. en ik naar een klein dorpje op de bergen aan de overkant van ons huisje. We konden ons eigen huisje vanaf daar zien.

Zaterdag.

Het was weer een nieuwe dag in Duitsland. Het was droog en het zou droog blijven. We begonnen rustig en reden daarna weer naar het dorpje aan de overkant, dit keer met J. Daar was meer te ontdekken dan we dachten, met prachtige wandelgebieden en landschappen. Helaas had ik mijn macrolens vergeten, wat stom van me was. Na een flinke wandeling genoten we van een Turks broodje in het dorp en keerden we naar ons huisje terug. Van al het wandelen waren we moe. Ik draaide een was, dronk koffie en werkte op mijn laptop.

Zondag.

Afgelopen nacht bleef het regenen, en helaas hield de regen vandaag aan. Rond 03:15 uur werden we echter opgeschrikt door een luchtalarm. We schrokken ons een hoedje, en mijn hartslag schoot meteen omhoog. T. ging meteen online om informatie te zoeken over wat er aan de hand was, terwijl ik naar buiten keek. Maar ik zag nergens licht branden bij andere huizen of mensen op straat staan. Het was een aparte ervaring, en uiteindelijk besloten we maar om weer verder te gaan slapen. Vandaag besloten we om een rustige dag te nemen. J. ging online Robloxen met zijn vriendjes, T. ging Netflix kijken, en ik was actief bezig met mijn Facebookpagina “Eten met Danielle.” Leuk om te zien dat ik weer veel nieuwe volgers erbij heb gekregen. Ik had vandaag in de planning om boodschappen te gaan doen, maar hier zijn de meeste winkels op zondag gesloten. Het bleek dat we niets meer in huis hadden, wat een beetje dom van me was. In nood besloten we om 23 kilometer verderop naar Wittlich te rijden en daar bij een McDonald’s te gaan lunchen. Die avond ontdekte ik nog een potje Chicken Tonight in de voorraadkast, en dat werd onze redding. We hebben het overleefd! Haha, we speelden ook gezellig kaartspelletjes, en tot groot vermaak van J. bleef ik steeds verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39