Top 5 recepten van deze maand.
#1 Havermout koekjes met rozijnen.
Havermout koeken met rozijnen.
Ingrediënten
- 115 gram boter
- 120 gram suiker
- 125 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 125 gram havervlokken
- 125 gram rozijnen
- 2 tl kaneel
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de boter met het suiker en klop dit met een mixer goed door.
- Voeg de bloem, bakpoeder, ei, zout en kaneel toe en kneed dit tot een deeg.
- Voeg als laatste de havermout en rozijnen toe en kneed alles goed door.
- Maak balletjes van 50 gram en en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
- Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 12 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
- Eetsmakelijk!
#2 AARDAPPELSALADE.
Aardappelsalade
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- ½ ui
- 2 el mayonaise
- 2 el creme fraiche
- 1 el volle yoghurt
- ½ el mosterd
- 15 gram bieslook
- 3 aurgurken
- Olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
- Spoel de aardappelplakjes af en kook met een snuf zout beetgaar.
- Giet de aardappelplakjes af, spoel om met koud water en zet opzij om verder af te koelen.
- Pel en snijd de ui in hele dunne halve ringen.
- Snijd de augurken in kleine blokjes en de bieslook fijn.
- Meng in een kom de mayonaise, crème fraiche, yoghurt, mosterd met de ui en bieslook.
- Schep voorzichtig de aardappelplakjes door de saus.
- Breng op smaak met zout & peper en klein scheutje olijfolie
- Eetsmakelijk!
#3 OLIEBOLLEN WENTELTEEFJES.
Wentelteefjes van oliebollen
Ingrediënten
- 2 á 3 oliebollen
- 1 ei
- 100 ml melk
- kaneel
- suiker
- poedersuiker
- boter
Instructies
- Snijd de oliebollen in plakjes.
- Meng het ei, melk en een snuf kaneel in een kom en doop de plakjes oliebollen er in.
- Verwarm wat boter in een pan en bak de plakjes oliebollen aan beide kanten mooi lichtbruin.
- Bestrooi met wat suiker en kaneel of poedersuiker.
- Heerlijk met wat fruit.
- Eetsmakelijk!
#4 COURGETTE PANNENKOEKJES.
Courgette pannenkoekjes
Ingrediënten
- 1/2 courgette
- 40 gram bloem
- 1 klein sjalot
- 1 ei
- 50 gram feta
- zout
- peper
- 1/4 gemalen komijnzaad
- olijfolie
Instructies
- Was en droog de courgette en rasp grof.
- Knijp de courgette fijn zodat het vocht eruit loopt.
- Snijd de sjalot fijn en verkruimel de feta.
- Meng in een kom de courgette, ei, sjalot, bloem, zout, peper, komijnzaad en de feta en roer alles goed door.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep hoopjes met een eetlepel. Druk ze wat plat en bak ze zachtjes aan beide kanten gaar en bruin. (Ik haal er 6 mini pannenkoekjes uit.)
- Eet ze lekker warm met eventueel dipsaus.
- Eetsmakelijk!
#5 PITABROODJE MET AVOCADO & KIP.
Pitabroodje met avocado & kip.
Ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 1 avocado
- 6 plakjes gerookte kip
- handje tauge
- zout
- peper
dressing:
- 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
- snuf bieslook
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- zout
- peper
Instructies
- Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
- Snijd de gerookte kip in plakjes.
- Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met de kip, taugé en een klodder mayonaise dressing.
- Eetsmakelijk!