DE 5 X BEST BEKEKEN RECEPTEN VAN JANUARI 2023.

Vandaag deel ik de 5x populairste recepten van afgelopen maand met jullie. Heb je nog geen idee wat je aankomende week moet gaan eten? Kijk dan zeker even in dit overzicht.

#1 Havermout koekjes met rozijnen.

Havermout koeken met rozijnen.

Heerlijke koeken van havermout en rozijnen. Hier waren ze goed gekeurd! Geniet ervan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 koeken

Ingrediënten
  

  • 115 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 125 gram havervlokken
  • 125 gram rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de boter met het suiker en klop dit met een mixer goed door.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, ei, zout en kaneel toe en kneed dit tot een deeg.
  • Voeg als laatste de havermout en rozijnen toe en kneed alles goed door.
  • Maak balletjes van 50 gram en en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (niet te dicht op elkaar, want ze lopen uit)
  • Druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 12 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord havermoutkoekjes, koekjes

#2 AARDAPPELSALADE.

Aardappelsalade

Een makkelijk recept voor heerlijke aardappelsalade met ui, augurk en bieslook.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • ½ ui
  • 2 el mayonaise
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el volle yoghurt
  • ½ el mosterd
  • 15 gram bieslook
  • 3 aurgurken
  • Olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
  • Spoel de aardappelplakjes af en kook met een snuf zout beetgaar.
  • Giet de aardappelplakjes af, spoel om met koud water en zet opzij om verder af te koelen.
  • Pel en snijd de ui in hele dunne halve ringen.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes en de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise, crème fraiche, yoghurt, mosterd met de ui en bieslook.
  • Schep voorzichtig de aardappelplakjes door de saus.
  • Breng op smaak met zout & peper en klein scheutje olijfolie
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, aardappelsalade, salade

#3 OLIEBOLLEN WENTELTEEFJES.

Wentelteefjes van oliebollen

Oliebollen over? Niet weggooien! Je kan met de overige bollen nog heerlijke oliebollen wentelteefjes maken. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 á 3 oliebollen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • kaneel
  • suiker
  • poedersuiker
  • boter

Instructies
 

  • Snijd de oliebollen in plakjes.
  • Meng het ei, melk en een snuf kaneel in een kom en doop de plakjes oliebollen er in.
  • Verwarm wat boter in een pan en bak de plakjes oliebollen aan beide kanten mooi lichtbruin.
  • Bestrooi met wat suiker en kaneel of poedersuiker.
  • Heerlijk met wat fruit.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord oliebollen, ontbijt recepten, wentelteefjes

#4 COURGETTE PANNENKOEKJES.

Courgette pannenkoekjes

Deze courgette pannenkoekjes zijn zo makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker! Ideaal voor de lunch, snack of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 1/2 courgette
  • 40 gram bloem
  • 1 klein sjalot
  • 1 ei
  • 50 gram feta
  • zout
  • peper
  • 1/4 gemalen komijnzaad
  • olijfolie

Instructies
 

  • Was en droog de courgette en rasp grof.
  • Knijp de courgette fijn zodat het vocht eruit loopt.
  • Snijd de sjalot fijn en verkruimel de feta.
  • Meng in een kom de courgette, ei, sjalot, bloem, zout, peper, komijnzaad en de feta en roer alles goed door.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep hoopjes met een eetlepel. Druk ze wat plat en bak ze zachtjes aan beide kanten gaar en bruin. (Ik haal er 6 mini pannenkoekjes uit.)
  • Eet ze lekker warm met eventueel dipsaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette pannenkoekjes, gezonde recepten

#5 PITABROODJE MET AVOCADO & KIP.

Pitabroodje met avocado & kip.

Hoe lekker ziet dit broodje avocado met gerookte kip eruit? Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook nog eens waanzinnig lekker! Heerlijk met een toefje zelfgemaakte mayonaise dressing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 2 pitabroodjes

Ingrediënten
  

  • 2 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 6 plakjes gerookte kip
  • handje tauge
  • zout
  • peper

dressing:

  • 2 el mayonaise licht en romig (Calve)
  • snuf bieslook
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn en voeg een snuf zout en peper toe.
  • Snijd de gerookte kip in plakjes.
  • Maak de dressing in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren.
  • Verdeel de avocado over de pitabroodjes en garneer met de kip, taugé en een klodder mayonaise dressing.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezonde recepten, Kip & Gevogelte, lunch recepten, pitabroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39